Yanlış Kararlar

Yanlış karar yoktur çünkü o an verdiğimiz karar verilebilecek en iyi karardı. Bildiğimiz kadarıyla en iyisi oydu!

Herşey görüş açımızla sabittir. Gördüğümüz, bildiğimiz, algıladığımız şeyler karşısında verdiğimiz tepki, aldığımız karar, duruşumuz ve sergilediğimiz davranışlar bizi biz yapar.

Bazen tepki veririz bazen vermeyiz, bazen tavır koyarız bazen koymayız, bazen anlayışlı davranırız bazen anlayışsız, bazen duyarlıyızdır bazen duyarsız. Tüm bu davranışlar bizi ya başarılı kılar ya da başarısız. Ve sonunda anlarız ki verdiğimiz kararlar ya doğru çıkmıştır ya da yanlış.

Bazen ümitsizliğe düşeriz, yeri gelir hayal kırıklığına uğrarız, kimisinde utanırız ve tüm bunlar kimliğimizin ve kişiliğimizin birer parçasını oluştururken bizi biz yapar. Bazen pişman olur kendimize kızarız, bazen kendimize küseriz, bazen kendimize söveriz, bazen gurur duyarız.. Fakat bilmediğimiz birşey vardır. Verdiğimiz kararlar kim olduğumuzu göstermez, kime dönüşmekte olduğumuza yardım eder. Deneyim edinerek olgunlaşırız.

Bazı sorular vardır. Ucu açık sorulardır onlar. Ne doğru cevap vardır o sorulara, ne de yanlış. Kararlar da öyledir. Doğru karar ve yanlış karar yoktur sadece o an için verilmiş kararlar vardır. Sonradan anlaşılır kararın doğruluğu veya yanlışlığı. Verdiğimiz kararlar istediğimiz sonuçlara götürmediğinde yanımıza kalan şey deneyimlerdir. Bir süre için kendimize olan güvenimiz yitebilir, eğer kararın yanlış olduğu ortaya çıkarsa. Kendimizle barışarak daha sonra farklı bir bakış açısı geliştirmeye yöneliriz. Geçmişe mazi, geleceğe de istikbal adını vererek hayatı yaşamaya devam ederiz.

Kendimizle küs kalmaya devama edemeyiz, öyle değil mi? Olumsuzluğu görmezden gelmek veya inkar etmek kısır döngü içine çeker. Çıkış noktasını bulmayı geciktirir. Bir noktadan sonra artı aynı yerde debelenip durmayı bırakmak gerekir. Deni olaylar, yeni insanlar, yeni kararlar ve yeni bir hayat beklentisiyle yaşamı sürdürmenin yolları aranmalıdır. Bu süreçte eski ve kötü olarak nitelenen kararlar tamamiyle unutulmaz tabi, sadece daha güçlenmeye fırsat verir.

Sonuçta yanlış karar yoktur, bizi büyüten olgunlaştıran kararlar vardır. Bunlara birer hediye diye bakarak büyüdüğümüzün bilincine varmak yapılabilecek en iyi şeydir. Sonuçta hepimiz insanız; verdiğimiz kararlar uzun vadede bizi biz yapar çünkü tecrübeyle büyütür..

yanlış kararlar