Direnç

Nedir direnç? Zorlukları yenme gücü diyelim..’Yıkılmadım ayaktayım’ der gibi belki de..

Son günlerde tüm dünyada direnç sahibi insanlar görür olduk.. Belki de kendileri bile bunca dirençli olduklarını bilmiyorlardı ta ki zorluklar peyda olana kadar.

Mülteciler, evleri ateşe verilenler, yurtları topa tutulanlar, yakılanlar, yıklanlar, kovulmuşlar, itilmişler, ötekileştirilmişler.. Biz. Herkes. Etraftakiler. Direç sahibi bizler.. Hepimiz öyle ya da böyle ötekiyiz birbirimize. Direnç, direnmekten geliyor. Direniyoruz yaşama!

Direnç yaşamın içinde gelir. Okulda, ofiste, egzersiz sırasında, hastalıklar belirince, dertler taşınmaz hale gelince ve her türlü olumsuzlukta direnç isteriz. Hayatta önemli bir özelliktir dirençli olmak.

Belki de direnç denen şeyi antibiyotiklere mukavemet gösteren virüslerden öğrenmeliyiz.. Bakın artık antibiyotikler bazı hastalıklara işlemiyor.. Neden, çünkü dirençli virüsler türedi etrafta.. Tabi ki bu insan sağlığı için çok kötü bir haber ama hayatta kalmak için metabolizmaların neler yapabileceğine oldukça iyi bir örnek!

  • Hayal kırıklığı mı yaşadınız? Ne kadar süre sonra normale dönersiniz?
  • İstemediğiniz bir değişiklik mi oldu düzeninizde, hem de hiç istemediğiniz? Reaksiyonunuz ne olur?
  • Beklemediğiniz halde birden emekliye mi ayrıldınız? Ne kadar çabuk toparlanabilirsiniz?
  • Seçilmek istediğiniz halde okulun basketbol takımına giremediniz mi? Ne yaparsınız bu halde?

Bu sorular ve durumlar uzar gider! Sonuçta direnç gerekli bizlere. Her ortamda, her yaşta, her şekilde direnç gerekli. Ve biliyoruz ki direnç çok önemli bir maharettir, herkeste bulunmayan.. Birçok maharet gerekli hayat başarısı için ama direnç belki de en önemlisidir!

Direnç başlıklı yazımızı beğendiyseniz, Maneviyat ve Kanser başlıklı yazımız da hoşunuza gidecektir.

direnc gostermek