2016’da Amarantus Yiyeceğiz

Kinoa taa 2015 yılında kaldı. 2016’da bize dikte ettirildiği üzere amarantus yiyeceğiz… Biz bu hububata bazen amarantus, bazen de kısaca amarant diyeceğiz..

Nedir Amarantus?
Amarantus batının bizlere “Bu yıl bunu yiyeceksin. Biliyorsun ki her yıl yeni bir ürünle çıkageliyoruz ve tüm yıl boyunca ağızdan ağıza söyleniyoruz. Mideden mideye sindiriliyoruz..” dediği türden son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız bir hububattır. Aslında amarantus 500 yıllık bir tarihi geçmişe sahip bir süper tahıldır. Azteklerden kalma amarantus yüksek protein, magnezyum, demir, kalsiyum, çinko ve B vitamini içerir.

Kalburüstü restoranlarda amarantus ile yapılan ekmekler sunulmaya başladı bile.. Menüde amarantuslu ekmek, tatlı, tuzlu çeşitleri görürseniz, deneyin deriz. Amarantus bol miktarda lif de ihtiva ettiğinden sağlıklı bir doğal besin kaynağıdır.

Vejeteryanlar için de sıkça önerilmeye başlanan bu süper-tahıl pilavlarda, salatalarda ve aklınızın ve hayal gücünüzün sizi sürüklediği tariflerde kullanılabilir. Belki de bu hububatı büyülerimiz “horozibiği” diye biliyordur.. Soralım mı onlara? Afiyet olsun!amarantus