Kilo Kaybettiren Yiyecekler

Yiyerek kilo kaybetemek gibisi yoktur.. Biz buna kilo kaybettiren yiyecekler demeyelim de, zayıflatan gıdalar diyelim isterseniz.

Bazı meyveler ve sebzeler kilo almayı önlüyor, diğerleri ise kaybetmeyi sağlıyor.

Örneğin elma, armut, yaban mersini, çilek ve turp kilo almayı önlüyor. Bu sonuçları Harvard Üniversitesinde yapılan çalışmalardan biliyoruz. Temelde flavanid ihtiva eden yiyeceker, meyveler ve sebzeler sağlıklı kiloları korumaya yardım ediyor. Gün boyunca yenilecek 80-100 gram meyve ve sebze bile sağlık konusunda harikalar yaratabiliyor.

kilo vermek icin elma

Listedeki yiyecekler ise kilo vermeye yardımcı oluyor:

Bilyor muydunuz.. Genelde kalori yakmaya yardımcı olan yiyecekler dendiğinde akla; greyfurt, karpuz, beriler ya da orman meyveleri, acı biber, kereviz, yoğurt, yumurta, balık, yeşil çay, kahve ve su gelir.

Meyve ve sebze tüketilen bir kültürde yetişmişseniz, yukarıdaki listede sayılanları severek yiyorsunuzdur. Sebze ve meyve tüketme alışkanlığınız yoksa ve kilolar konusunda dikkatli davranmak istiyorsanız belki kilo vermeye yarayan – kilo kaybettiren – zayıflatan yiyecekler ilginizi çeker.. Hatta zayıflatan ilaç da ilginç gelebilir.. Hem yiyecekler hem de bu ilaç dahiyane bir karışım olabilir..Deneyin derim.. Sağlıcakla kalın.

Kilo kaybettiren baharatlar

Kaynakça: İndependent
erik meyvesi ve beriler

2 thoughts on “Kilo Kaybettiren Yiyecekler”

  1. HER YİYECEĞİN BİR KALORİSİ VAR. VE ALDIĞINIZ GÜNLÜK KALORİ HESABINA EKLENİR. DİKKKKAT, NEGATİF KALORİLİ YİYECEK YOKTUR. YANİ, ZAYILATAN, KİLO KAYBETTİREN YİYECEK OLAMAZ. AZ VEYA ÇOK KALORİLİ DİYE SIRALANIRLAR. VE NE YERSENEZ, KALORİNİZE ARTI OLARAK İLAVE OLUR, EKSİ KALORİLİ YİYECEK YOKTUR. KALORİYİ YAKAN, VÜCUDUNUZDUR. AĞZINIZDAN GİREN YİYECEKLER, VÜCUDUNUZDA YAKILIR, FAZLASI VEYA KALANI DA YAĞ OLARAK BİR YERLERİNİZE EKLENİR.
    BU HESAP BU KADAR BASİT VE GERÇEKTİR. BAŞKA BİR GERÇEK YOKTUR. YİYECEKLERİN KALORİLERİ DEĞİŞİKTİR VE TOPLAMA AZ VEYA ÇOK OLARAK EKLENİR.
    BU HESAPLARI BÖYLE YAPIN, GERİSİ YANILGIDIR.
    SEVGİLERİMLE

Comments are closed.