Şubat Ayı, Kalp Ayı

Şubat ayında her yerde kalp var. Valentine’s Day veya Sevgililer Günü olarak bilinen 14 Şubat kısaca “kalp” diye bilinse, belki herkes aşağıdaki konulara daha çok dikkat edecek!

Kalp için çikolata: Bitter çikolata kalp dostudur. Kardiyovasküler ve kalp hastalıklarına, yüksek tansiyona karşı acı çikolata önerilir. Siz de Şubat ayında ve diğer aylarda acı çikolata tercih edin ama aşırıya kaçmayın..

Kalp sağlığı için sarım sarım sarımsak: Günde 1-3 diş sarımsak yüksek kolesterole karşı kalkan görevi yapıyor. Sarımsak kalp damarlarını açma yeteneğine sahip mucizevi bir bitkidir. Kısaca sarmısak kalp krizi ve felç önleme becerilerine sahip müthiş bir ilaçtır!

Kalp için ceviz, badem fındık: Kalp için çerez tüketecekseniz, ağaçta yetişen cinslerini seçin! Ceviz, fındık, badem gibi ağaç çerezleri kandaki kolesterolü düşürme özelliğine sahip.

Kalp yumurta da bekler: Eskiden kolesterolün kalbe zararlı olduğu söylenirdi. O düşünce rafa kaldırıldı. Şimdi tam tersine kalp için yumurta öneriliyor. Yumurtada bulunan protein, B12 vitamini, folat ve D vitamini bu yiyeceği fazlasıyla değerli kılıyor.

Kalp uğruna balık tutmak: Belki balık tutmak mümkün olmaz.. Ama balık satın almak ve yemek mümkün olablir. Omega-3 asitleri bulunduran balık, kalp krizini, felç ve diğer kardiyovasküler problemleri önleyebiliyor. Uzmanlar somon, sardalya ve palamut türlerinin kalp için çok değerli olduğu konusunda hemfikirler.

Şubat ayı kalp ayı dedik.. Öyleyse kalbimize dikkat edelim.. Yiyecek seçimleri yaparken kalp kalp diyelim!
kalp için çikolata