Bazen Yalnızlık Hissederiz..

Bazen yalnız hissederiz.. Ve bu hepimizin başına gelir!

Nerede bulunduğumuza, ne yaptığımıza, kiminle birlikte olduğumuza bağlı olmaksızın yalnız hissederiz bazen.. Bu duygu bir bakarsın gelir bir bakarsın gider..

Etrafta bir yığın arkadaş varken hatta birircik ailemizle birlikteyken bile yalnızlık hissedilebilir.. Eğer bu geçici bir duygu ise sorun yok, ama izole bir yaşantı içindeyse kişi, o zaman sorun olabilir. Yalnızlık ciddi bir problemdir ve zamanla büyük sorunlar yaratabilir. O nedenle görmezden gelmek sağlığa zararlı olabilir.

Yalnızlık hissedenlere anlık iyi hissetmek için birkaç tavsiye..

  • Hemen ayakkabılarınızı giyerek dışarı çıkın. Mahallede gezinebilirsiniz, bir parka giderek insanları izleyebilirsiniz, AVM’de dolaşabilirsiniz. Başka insanları seyretmek çok eğlencelidir. Ben çok yolculuk yapan birisiyim.. Havaalanlarından hiç hazetmesem de orada beni çeken bir hava vardır. Tam seyirliktir havalimanları! İnsanları seyretmek için sokaklar, çarşı ve pazar da idealdir. Başkalarını seyrettiğimizde düşünceleri dışarıdakilere odaklıyoruz, kendi içimizdeki sıkıntılara değil. Bu yüzden bazen sokaktaki insanı seyretmek iyi gelir.. Yalnız, yalnızlığımızı giderirken başkalarını rahatsız edici şekildde, göz hapsine alacak biçimde seyretmek ayıptır. Lüften kimseye gözlerinizi dikerek bakmayın. Sadece uzaklara ve genel ortama bakarak seyredin.. Umarım ne dediğimi anlamışsınızdır.
  • Elinize bir kitap alın.. Hani o çoktandır okumak istediğiniz ama bir türlü zaman bulup başlayamadığınız.. O kitapla birlikte bir kahveciye girin. Kahve veya çay eşliğinde okumaya başlayın. Göreceksiniz büyük keyif alacaksınız. Neden kitap okumalısınız? Çünkü kitap okumak moral düzeltir. Kahvehanede veya çay evinde kitap okumak yalnız olmadığınız hissini verir.  Aynı zamanda çay veya kahve içmek ise keyiflendirir.
  • Bir sinemaya giderek film seyredin. Hiç tanımadığınız bir çok insanla aynı ortamda film seyretmek, yalnızlığı gidermeye yarar. Filmler de kitaplar gibi hayal alemini zenginleştirir. Kafayı bambaşka bir aleme götürür. Filmler ve kurgular sayesinde moral düzelir.
  • Telefona sarılın! Telefona sarılmak da iyi gelir ama mesaj yazmak için değil! Bir arkadaşı telefonla aramak ve konuşmak ilaç gibidir! Çoktandır yapmadığınız bir şeybelki de telefonda konuşmak. Aileden birini; kardeş, ana, baba veya arkadaşlardan birini aramak tedavi gibi gelecektir.
  • Mahalle arasında yürüyün.. Yürüyüş yapmak süper bir terapidir. Hareketlilik ve fiziksel aktiviteler insan beynine endorfin hormonu salgılar. Bu hormon ile moral düzelir. Yürüyüş düşüncesi bile insanı mutlu etmeye yeter.

Öyleyse yalnızlık hissettiğimizde hemen bir yolunu bulup kendimizi kalabalığın ortasına atalım.. Hepimiz bazen yalnızlık hissederiz.. Önemli olan bu duygunun gece gündüz sürmemesidir.

yalnızlık.. yalnız hissetmek.. yalnız olmak.. yalnız kalmak..