Terör ve Korku ile Yaşamak

Terör nedeniyle korku yaşıyoruz. Korkularımız nedeniyle yapmak istedikleirmizi ya erteliyoruz ya da iptal ediyoruz.
Bu süreçte aslında gitgide mutsuzlaşıyoruz. Mutsuz nesiller, mutsuz insanlar, mutsuz sokaklar, mutsuz mahalleler, mutsuz apartmanlar, mutsuz bir yeryüzü..

Herşeye rağmen yaşamak zorundayız. Korkularla yüzleşmek zorundayız. Ve terör illeti ile savaşırken engellemek için her an topyekün uyanık olmak zorundayız.

Bu sözleri gözden geçirelim öncelikle..

Korkma!
Odaklan.
Kararlı ol.
Ümidini yitirme.
İlim irfan sahibi ol.

~Michelle Obama 

Ve hayat devam ederken… Sana, bana, ona, herkese tavsiyeler verelim..

Sevdiklerimizle Bağlantıyı Sürdürmek
Sevdiğimiz, değer verdiğimiz, önemsediğimiz insanlarla bağlantıyı sürdürmek gerek. Kim bilir, kimin başına, nerede, ne gelecek.. Sevdiklerimizi yitirmek zordur ama..  Hala fırsat varken; anlamlı, güzel, manidar zamanlar geçirmek gerek!

Çözümlere Odaklanmak
Hayat inişli çıkışlı.. Hayat sorun dolu.. Hayat problemlerini çözmek zaman alır.. Bazen çözülmezler bile.. Problemlere takılıp kalmak yerine çözümlere odaklanmak gerek. Problemleri anlamak şart ama çözmek için uğraşmak da gerek. Sadece problemlere sarılıp yatarsak, sabah yine aynı problemle uyanmak zorunda kalırız. Oysa çözüm düşünerek yatarsak, sabah uyandığımızda daha umutlu oluruz. Daha “mümkün” görünür bazı şeyler.. Yani şikayeti bırak, çözüme bak!

Korkularla Yüzleşmek
Günümüzde en çok tekrarlanan konu belki de korkularla yüzleşmektir. Korkuya karşı durdukça büyüyoruz ve ilerleme kaydediyoruz. Korkuya teslim olduğumuzda tüm yaşam sevincini elimizden bırakmış oluyoruz. Seçim bizimdir.

Umut ve Beklenti
Umut gibi hoş bir duygu daha var mıdır? Umut etmek ve beklemek.. Umutla dolduğumuzda mutluluk hissederiz. ‘Geçmişte ne olmuşsa olmuş, geleceğe bak..’ diye bir söz var mı bilmiyorum.. Yoksa bile üretelim.. Geçmişe mazi diyelim, geleceğe istikbal.. Yine diyelim.. Yeniden diyelim.. Umut dolalım.. İyi günleri bekleyelim.. Gelecek!

İlham ve Esin
İlham ve esin dediğimde bir çiftten bahsediyorum sanmayın. Bu iki kelimeyi özellikle seçtim ki motive olalım. Sizi neler harekete geçirir? İlham kaynağınız nedir? Neler size esin verir? Şimdi.. Hemen.. Harekete geçin! Bunun için motivasyon kaynaklarınıza bir bakın. Bazen sokakta yaşlı birine yardım edince bile ilham dolar içimize. Kibar bir söz, bir iltifat, bir yakınlık hem motivasyon demektir.. Bazen hiç beklenmedik şeyler bile canlandırır ve harekete geçirir insanı..

Hayat inişli çıkışlı.. Hayat sorun dolu. Hayat terör, patlama, çatlama korkusu ile dolu.. Hayatta kaygılar var, öfkeler var, elem ve keder var.. Ama yaşayan ölüler haline gelmemek için korkuya “dur” demek zorundayız. Bunun için motivasyona, odaklanmaya, umuda, hedef belirlemeye, sevdiklerimizle birlikte olmaya ihtiyacımız var. Ertelemeyelim!teror ve korku