Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ünlüler de çeşit çeşit!

Nasıl mı?

Artık sosyal medya ile ünlenmiş kişiler var hayatımızda. Magazinlerde, televizyonda, sinemada, ya da podyumlarda tanınmış ünlüler olsa da, yeni nesil kendi idollerini kendisi belirliyor. Yeni nesil dediğimizde Y kuşağı ve Z kuşağında yer alan gençlerden bahsediyoruz. Kendileri idol belirlemek için Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat gibi sosyal ağlara yöneliyorlar..

Durum böyle olunca farklı kültürlerden, farklı hayatlardan, farklı bakış açılarından ünlüler belirlenmiş oluyor ki bunların içinde modeller, blogcular, eğitimciler, etkileyici insanlar, gezginler, aşçılar, şefler ve diğer ilginç konuların kahramanları olabiliyor. Ve dolayısıyla Y ve Z jenerasyonu trend belirleyen bir demografi haline dönüşüyor.

Nasıl mı?

Sosyal medya ünlüleri ajandayı belirliyor, gençler takip ediyor ve böylece günlük, haftalık, aylık, yıllık akış belirlenmiş oluyor!

Sosyal Medya Şahısları Nasıl Ünlü Oluyor?

En basit açıklamasıyla “şaşırtıyorlar”.. Evet, sosyal medyada farklılık yaratarak şaşırtıyorlar ve takipçi sayısını arttırıyorlar. Fakat yeni ve değişik konular bularak, farklı görseller ve videolar paylaşarak şaşırtmak söylendiği kadar kolay değil. Çünkü hangi platformda ne paylaşılacak, hangi zaman aralığında paylaşılacak ve hangi demografilere ulaşılacak gibi konuları iyi hesap etmek gerekiyor.

Takipçi arttırmak için genel olarak şunlar önerilebilir:

Takipçi sayısını arttırdıktan sonra, iş orada bitmiyor. Bir köle gibi çalışmak ve yeni ilginç yayınlar yapmak gerekiyor. Belirli hashtag kullanımlarıyla ilgiyi siteye çekmek, haftanın belirli günlerinde takipçilerin beklediği ve istediği yayınları yapmak ve durmadan devam etmek.. Buna çok belirgin bir örnek olarak blogcu Kristina Bazan ornek verilebilir. İsveçli blogger ünlü markaların tanıtımını yapan yazılar ve görseller paylaşıyor. Ve değişik platformlarda milyonlarca takipçiye sahip.

Sosyal ağlar yardımıyla ortaya çıkan ünlüler çeşit çeşit ve hepsinin hayran olunası özellikleri var.. Siz de onlardan biri olabilirsiniz.. İlginç, yaratıcı, farklı düşüncelerinizle yayına başlayın isterseniz!

sosyal medya ünlüleri, şöhretler