Cameron Diaz ve Makyajsız Selfie

Cameron Diaz Instagram’da bir selfie paylaştı. Hemen herkesin fotoşop kullanarak daha çekici hale getirdiği fotoğrafların tersine, ünlü sinema sanatçısının selfiesi tamamen makyajsız ve fotoşopsuzdu.

43 yaşındaki artistin amacı yaklaşık 2.5 milyon takipçisine yaşlılık ile ilgili bir mesaj vermekti. Kısa süre önce “Uzun yaşam kitabı: Yaşlılık bilimi, biyoloji, zindelik ve yaşlılığın ayrıcalığı” başlıklı bir kitap yayınlayan Diaz otuzlu yaşların sonundan itibaren verimli ve sağlıklı yaşam konularını irdelemişti.

Ünlü aktrist kitabında şöyle diyor: “Yaşlanma dediğimiz olgu fiziksel, duygusal ve manevi bir yolculuktur. Herkes yaşlılığı değişik seviyelerde kabullenir, yaşlılıkla sarmallaşır, maneviyatla tanışır, duygusal ve fiziksel boyutlarda halleşir.. Herkesin yaşlılığa yaklaşımı farklıdır.. Sizin yaklaşımınız nedir?” Ve cevam ediyor.. “Ben her zaman şunu söylerim: Eğer yaşlanmıyorsanız ki günümüzde bu mümkün.. O zaman yaşlılığın bir alternatifi mevcuttur.. Biliyor musunuz o alternatif berbat bir şeydir!

Kadının daima genç, güzel, gösterişli ve bakımlı olması gerektiğine dikte ettirildiğimiz bir dünyada yaşıyoruz. Bir kadın fotoğrafına baktığımızda önce yüzündeki çizgilerin varlığı ya da yokluğuna dikkat ediyoruz.. Belirli bir yaştaki kadında çizgi yoksa; en son ne zaman doldurttuğunu anlamaya çalışıyoruz! Kadınların yüzlerinde adeta analiz yapıyoruz, detaylı incelemelerde bulunuyoruz!! Yaşlanmanın öcü gibi korku saldığı bir çağda, makyajsız yüzüyle selfie paylaşan Cameron Diaz belki de bir ilke imza attı!

Son zamanlarda “Yaşam gurusu” gibi çalışmaya başlayan Diaz, en son filmini 2014 yılında yapmıştı. Belki de bundan sonra kişisel gelişim üzerinde yoğunlaşacak.. Diaz yaşlanmakta olanlara dikkat etmeleri için şunları öneriyor:

Sağlık için 5 önemli şey:

  1.  Sağlıklı beslenmek
  2.  Egzersiz ile fit kalmak
  3.  Düzenli uyku uyumak
  4.  Stresten arınmak
  5.  Arkadaş ve sevilen insanlarla iletişim kurmak

Cameron Diaz Instagram’da yaptığı makyajsız selfie paylaşımının devamında şunları da söylüyor: “Yaşlılık ve yaslanma üzerine paylaşımlara devam etmek istiyorum çünkü insanın sağlıklı yaşlanmayı öğrenmesi ilerleyen yıllarda kullanılabilecek büyük bir destektir.. Her geçen gün yaşlanan ve değişen vücuda ait bilgilenmek ve gereken önlemleri almak geri kalan ömür için mükemmel bir yatırımdır. Uzun ve çok güzel bir yaşamın habercisidir.”

cameron diaz ve selfie, makyaj