Durmayın, hareket edin!

Hemen her öğlen tatilinde kendimi spor merkezine atar, geniş sınıflarda topluca egzersiz yaparım. Durağan bir yaşantıdan hoşlanmıyorum, hep hareketli kalmalıyım!

Sözünü ettiğim sınıflar büyük salonlada en az 30 kişinin katıldığı, öğretmen tarafından gösterilen harektlerin tekrarlanarak 45 dakika – 1 saat hareketli kalınan sınıflardır.

Yıllardır bu tür toplu sınıflarla egzersiz yaptığım için artık alışkanlık haline geldi. Yani öğlen tatilinde dışarı çıkarak yemek yemiyorum da, spor merkezinde egzersiz yapıyorum. Hızlı bir duş aldıktan sonra işyerine dönerek masamda yoğurt, meyve, kraker vs. ile öğlen yemeğini geçiştiriyorum. Bu bende alışkanlık oldu.

Sınıfça yaptığımız egzersiz de alışkanlık halinde bende.. İllede 45 dakika kadar ter atacağım ve bir duş alarak ofise döneceğim. Günüm bu sayede çok çabuk ve bir o kadar verimli geçiyor.

Sporcuların karşılaştığı sorunlardan biri de kas kasılmalarıdır.. İlgilenirseniz bu konudaki önerilerime bir göz atın..

Son zamanlarda step (kasalar üzerinde ayrobik egzersiz) sınıfının öğretmeni değişti. Kadın insanlık dışı feryatlarla herkesi hizaya getiriyor. Örneğin biraz yorulup yavaşlayacak olursak öğretmen “Buraya niye geldin? Yapabileceğinin en iyisini yapmıyorsan, niye boşa para verdin? Hadiiiii.. Hadiiiii.. Durma.. Yapabileceğinin en iyisin göster bakalım..” şeklinde ciyak ciyak bağırıyor. Herkes o an “Acaba bana mı söylüyor? diye düşündükçe gayrete geliyor.. Gel de çaba gösterme!

Yolculukta değilsem, öğlenleri kesin egzersizdeyimdir. İş için yolculuktaysam akşamları ya da sabah erkenden egzersiz yaparım. Hafta sonları ikişerden dört saat ille de yürürüm.

Sizin spor salonuna giderek egzersiz yapma şansınız yoksa, dışarıda çocuğunuzla top oynamak bile hareketli kalmayı sağlayacağı için süper bir egzersiz olur.. Hareketli bir hayatın gerekliliğine inanıyorum. Size de öneririm. Durmayın, hareket edin!durmayin hareket edin spor egzersiz