İçses

Uzmanlar, eksperler, bilimciler, bilirkişiler, mütehassıslar, ustalar, masterler, üstatlar, mahirler, kompetanlar, ehil kişiler.. Hep birilerinin söyleyeceği şeye bakıyoruz. Evet onların söyleyecekleri önemlidir çünkü sonuçta konu hakkında en çok bilgiye sahip olan onlardır.. Ama kendi içsesimizi de dinlemek zorundayız. En önemli şey belki de içses dediğimiz sezilerdir.

Mesela astronotların bilgilerinden yararlanırız. Onlar konunun ekperleridir. Onların söylediğini alır öylece kabul ederiz uzayı bilen onlardır çünkü! Bazen de liderlerin, öğretmenlerin, guru dediğimiz ehil kişilerin sözlerini dileriz. Ama.. Onların söylediği şeyler genel şeylerdir; yani herkes için geçerli olmayabilir.

Önce bilgiyi alırız, sonra bir süzgeçten geçiri bize uygun olup olmadığına karar veririz. Söylenen her şeyin doğru olması beklenemeyeceği gibi, doğru olsa bile her zaman bize uygun olmayabilir. İçses dinlemek işte bu noktada çok önemlidir.

Konu mütehassıslarının bilgileri çok önemli ve değerlidir ama en son sözü söyleyecek olan kendi sesimizdir. Kendimizi dinlemek zorundayız. Bilgiyi almak, öğrenmek, tecrübe etmek ve dönüşmek gerekir. Bize verilen her şey her zaman doğru olmayabilir. Birilerinin bizi kaşıkla beslemesine izin vermek en kolay seçimdir ama kötü bir seçimdir de.. Geçmişe baktığımızda bilimcilerin, sağlık uzmanlarının, politikacıların, din adamlarının ve diğer liderlerin yanlış yaptıklarını ve halkları yanlış yönlendirdikleirini görüyoruz.

Öyle karışık zamanlardayız ki.. Her konuda her kafadan değişik sesler çıkıyor. Kime inanacağımızı şaşırdığımız anlar gitgide artıyor. İşte böyle zamanlarda içsesimize güvenmek zorundayız.

Öyleyse söyleneni dinleyip, kendi imbiğimizden geçirdikten sonra sonuca varmak gerekir.  Bunun için herkesin içsesine kulak vermesi gerekir.  Fakat bu demek değildir ki bize anlatılan her şey yanlış! Tersine! Bu demektir ki, bize verilen bilgiyi olduğu gibi kullanıp kullanmayacağımız tamamen bize kalmıştır. Bizi yönlendirecek olan tek şey içses denen sezgidir!

İçses kişiyi güçlü kılar. İçses zihin açar. İçses uyanık tutar.icsesimiz