Yalnızlık

Yalnızlık sevilir mi?

Yalnızlık, teklik veya soliter olmak zaman zaman hoşa gidebilir. “Beni yalnız bırak! Yalnız kalmak istiyorum!” dediğimiz zamanlardaki gibi.. Çünkü bu durum gelip geçicidir.. Kişinin etrafında insanlar vardır, yalnız değildir. Buna karşın kimsesizlik veya bırakılmışlık nedeniyle hissedilen yalnızlık vardır ki bundan kimse hoşlanmaz..Yalnızdır kişi. Yapayalnız..İnsana ihtiyaç duyar ama kimsesi yoktur! İnsanın insana ihtiyacı vardır, değil mi?

Bir erkek kendini neden yalnız hisseder?
Bir kadın kendini neden yalnız hisseder?
Bir genç kendini neden yalnız hisseder?
Bir yaşlı kendini neden yalnız hisseder?
Bir insan kendini neden yalnız hisseder?

En yeni bilimsel çalışmalardan birinin sonucuna göre yalnızlık sadece psikolojik bunalıma neden olmuyor aynı zamanda bedensel sağlığa da zarar veriyor. Yalnızlık kişinin erken ölümüne neden olabiliyor. Ve yalnızlık nedeniyle oluşan sağlık problemleri obezite ile atbaşı gidiyor!

Yalnız bir insanın sağlık sorunları, bir obezin sağlık sorunları kadar çok ve tehlikeli ise, kişi ne yapmalı? Sorumuzun cevabını şuradaki “Yalnızlık” içerikli yazımızda bulabilirsiniz. Diğer yalnızlık içerikli yazılarımızda aşağıdaki linklerdedir.

Yalnızlık görmezden gelinecek bir olgu değildir. Tüm dünyada bu konuya titizlik gösterilmelidir. İngiltere’de, yalnızlıktan sorumlu bir bakanlığın kurulduğu duyuruldu! Bazı toplumlarda böyle bir bakanlık henüz acayip karşılanabilir ama gitgide tüm toplumlar yalnızlık konusunun sorun olduğunu hissedecektir. Bunun bir tek nedeni vardır: Dijital yaşamlarımız!

yalniz adam

Bazen Yalnızlık Hissederiz..

Çağın Sessiz Epidemisi: Yalnızlık

Genç, yaşlı, çalışan, emekli yalnızlar..

Yalnızlık Aşırı Yemeye Neden Oluyor?

Yalnızlıktan Ölmek

Sosyal Medya Yalnızları

Yaşlılık ve Yalnızlık

Yalnızlık Ciddi Bir Problemdir

Yalnız Olmak ve Yalnız Hissetmek