Şehir Bahçeciliği

Kuzey Amerika’da şehir bahçeciliği oldukça popüler son zamanlarda.. Ve betondan şehirlerde bile bahçeler oluşturulabilir.

Beton şehirleri yeşertmenin birçok yolu vardır. Örneğin evlerin balkonları ve çatıları. Apartman aralarında kalmış toprak parçaları. Apartman girişlerine yerleştirilebilecek irili ufaklı konteynerler..

Bahçe ve toprakla uğraşmanın sağlık faydaları vardır.. Ve hatta bazıları reçete ile bahçecilik olsa iyi olur demeye başladılar bile..
Bahçe ve toprakla uğraşmanın sağlık faydaları vardır.. Ve hatta bazıları reçete ile bahçecilik olsa iyi olur demeye başladılar bile..

Ve şehirlerimizi istila eden beton binalardan kurtulma hissi iyidir!

Küresel gidişata bakılırsa insan toplulukları hala köy ve kasabadan çok şehirlerde yaşamayı tercih ediyor. Durum böyle olunca insanlar şehirde sebze ve meyve yetiştirmenin yollarını arıyorlar. Halihazırda dünyada 800 milyon insan şehir bahçeciliği yapıyor. Ve bu şehirlere New York, Philadelphia ve Chicago gibi tamamen beton yığını modern şehirler de dahil..

Şehir bahçeciliği ile insanlar taze ürünleri daha ucuza yiyebiliyor. Ayrıca temiz hava, temiz çevre olgusuna katkıda bulunuluyorlar. Minik de olsa yeşil alanlar küresel ısınma nedeniyle oluşan sera etkisini absorbe edebiliyor.. Kompost usülü ile organik madde elde edilirken çevre kirliliği azaltılabiliyor. Yeşillik nedeniyle bölgeye yağmur çekmek de olası hale geliyor. Şehir okullarında da bahçeler oluşuturuluyor ki çocuklar yeni hayat becerileri öğrenerek büyüyorlar.

Şehir bahçeciliği sizin oralarda da popüler mi? Siz de ilgileniyorsanız düşüncelerinizi yazın lütfen..

 şehir bahçeciliği