Cilt Bakımı ve Kahve Kürü

Kahve kürü bilir misiniz? Kahve içmekten bahsetmiyorum.. Bir paket kahve açarak cilt bakımı amaçlı, baştan aşağı, kahveye boyanmaktan bahsediyorum.. Güzellik için kahverengine boyanmak da denebilir buna..

Bunun bir adım ötesi de mevcut! Anlatalım..

Son günlerde çok popüler bir yağ var: Coconut oil (hindistan cevizi yağı). Bir miktar coconut yağı, biraz kahve ile biraz tuzu bir kasede karıştırdıktan sonra yüzünüz de dahil tüm vücudunuza sürün. Yüzünüze sürerken bastırmayın.. Vücudunuzun geri kalan kısımlarına bu enfes doğal maskeyi masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra durulanın.. Göreceksiniz ki cildiniz yumuşacık olmuş. Çünkü bu kürün en büyük özelliği nemlendirmesidir. Ve bu uygulama uzun süreli nemlendirici özelliğe sahiptir.

Hamamda kahve kürü de yapılabilir, eğer hamamdan hoşlanıyorsanız.. Fakat bu kürü ille de yeni açılmış kahve ile yapmanız gerekmez. İçilmiş kahvelerin telvelerini biriktirip kullanabilirsiniz çünkü fincanda kalan telveler de aynı işi görür. Sıhhatler olsun!

filtre kahvesindeki telvelerle yuz maskesi yapmak
Filtre kahvesinin telveleriyle de aynı cilt uygulaması yapılabilir..

Kahve kürünü haftada bir kez sadece yüzünüze de uygulayabilirsiniz.. Cilt bakımı bahanesiyle hindistan cevizi yağının kokusu ile tropik coğrafyalara uzanarak stres gidermeniz dileğiyle..