Hayat Beklentileri ve Tavsiyeler

Bir darbe girişimi yaşandı ülkemizde. Evet 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi korku, endişe, panik, tehdit, öfke, çaresizlik ve ümitsizlik gibi duyguları da beraberinde getirdi. Hepimizde acayip etkiler, beklenmedik yan tesirler bırakan bir darbeydi bu.. Özellikle çocukların ve gençlerin psikolojik durumunu sarsacak boyutta anlık ve hatta gelecek adına korku, endişe ve belirsizlik hissedildi. Siz de bu süreçte şaşkınlık yaşadıysanız, ki insanız hepimiz yaşarız, hayat beklentilerinin gerçekleşmesi ve devamlılık için aşağıdaki tavsiyelere bir göz atın.

Para mı kazanmaktır amaç? Hayat kalitesini değiştirmek mi? Minik şeylerden mutluluk duymak mı? İstenilen her ne ise, ille de ele geçirmek midir hedef? Hedeflere ulaşmak icin şu noktalara dikkat edebiliriz:

  • Evvela soru şu: “Çok ama çok istediğiniz şey, gerçekten de istediğiniz şey mi?” Eğer cevabınız “Kesinlikle evet” değilse, demek ki istediğiniz şeyin o olup olmadığından emin değilsiniz. O şeyin peşinden gitmeden önce bir düşünmek gerek! “Gerçekten bu mu?!” İyice düşündükten sonra vazgeçmek de mümkün çünkü hepimiz sürekli bir değişim, dönüşüm ve devinim içindeyiz.. Vazgeçmeye karar verecek olursanız, onca gayret, enerji, zaman ve duygu boşa gitmemiş olur. Ve tüm enerjiyi daha gerekli ve önemli olan şeylere ayırabilirsiniz. Bir de olayları “istekler” ve “gereklilikler” düzeyinde ele almakta fayda var.. Hepimiz her gün herşeyi istiyoruz.. Ama tüm istediklerimiz gerekli mi?
  • Dirençli olmak‘ fiilini yeniden ziyaret etmekte fayda var. Olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığınızda ne kadar direnç gösteriyorsunuz? Çabuk pes eden ve hemen küsen insanların kaybettiğini hepimiz biliriz.
  • Yaptığınız her şeyde bir mana bulmaya çalışın. Her şeyde bir anlam var aslında.. Ve bu anlamı bulup çıkarmak biz insanların görevidir. Anlamlar sayesinde hayattan daha çok zevk alınır. Hayatın anlamı sadece fiziksel eşyalara, giyeceklere, mobilyaya, arabaya, eve, araziye, bol paraya sahip olmaktan geçmez. Aynı zamanda kafaca, yürekçe ve ruhça tatmin olmakla mümkündür hayat mutluluğu. İnsanoğlu tüm edimlerinde bir mana aradığında mutluluk hissi duyar ve yaşamdan tatmin olur.
  • Sabretmeyi bilmek gerek! “Sabır kurtuluşun anahtarıdır” demiş Mevlana Hazretleri. Kararlılık daima kazandırır. Ama kararlılık için önce sabır gerekir. Sabır ise olumlu düşünce ile mümkkündür. Öyleyse önce hedefi kafaya koymak gerek, sonra pozitif düşünce şart ve bunlara ek olarak kararlılık ile sabır lazım..
  • Çok çalışmak. Çok daha fazla çalışmaya hazır olmak!! “Çalışmak” kelimesini okuyunca nevriniz döndüyse, dönmesin! Çünkü çok çalışmadan hayattan zevk alınmaz. Yan gelip yatanlara hayat bir noktadan sonra sıkıcı, bayıcı, bunaltıcı olur. Hayallerin gerçekleşmesi için bir yerden başlayacaksak eğer, orada kalmayacağımıza göre çalışmak şart.

Hayat beklentileri ve tavsiyelerin kaç tanesini uyguladığımı merak ediyorsanız, bilin ki her gün 1’den 5’e kadar tüm stepleri uyguluyorum. İşte o nedenle size de tavsiye ediyorum. Sağlıklı, mutlu, bol kazançlı, hayallerin gerçekleştiği, tebessümün yüzünüzden eksilmediği, huzurlu ve keyifli günler sizin olsun.

Hayattan tatmin olmak ve daha keyifli yaşamak adına iki güzel yazı:

Hayattan Tatmin Olmak İçin 5 Madde

7 Alışkanlıkla Daha Keyifli Günler

hedefler ve hayattan tatmin olmak