Sabah Enerjisi

  • Sabahları uyanmak çok zor geliyorsa;
  • Uyandıktan sonra hazırlanmak zul oluyorsa;
  • Öğlene kadar okulda, işyerinde vakit geçmek bilmiyorsa;

İşte birkaç tavsiye..

Öncelikle gece uykularına dikkat edin. Bu çok bilindik bir tavsiye olabilir ama yeniden hatırlanması gereken bir tavsiyedir aynı zamanda. Uykusuzluk nedeniyle günlük işler aksar, gün uzadıkça uzar ve tabi bitmek bilmez. Hergün aynı saatte uyumayı alışkanlık haline getirmek gerekir. Verimli uyku sayesinde vücut fonksiyonları ve zihinsel işlemler senkronize olur. Beden ve zihin ikilisinin iyi işlemesi için yeterli ve verimli uyku şarttır.

Sabah kahvaltılarına dikkat edin. Bu tavsiyemiz de daha önce yüzlerce kere duyduğunuz bir tavsiye olabilir. Ama yeniden hatırlamakta fayda var. Sağlıklı kahvaltı, büyük ve uzun bir kahvaltı anlamına gelmez. Sabah kahvaltısı için yoğurt, meyve, fındık fıstık ve peynir enfes başlangıçlar olabilir. Sabah tüketilen yoğurt mutluluk kaynağı gibi işlev görür. Fındık, fıstık, peynir, kuru veya yaş meyveler de sindirime girdiği andan itibaren vücuda ve zihne “güne hazır olunduğuna dair” mesaj verir.

Eğer yapabiliyorsanız güne egzersiz rutininizle başlamanız önerilir. Egzersiz çeşidi olarak yürüyüş nasıl? Sabah yürüyüşleri güne mutlu başlamak için bulunmaz bir egzersiz çeşididir. İşe giderken zaten yürüyorsanız bu harika! Ama kendi arabanızla ya da toplu taşıma ile gidiyorsanız, gün boyunca egzersiz yapma olanağınız da yoksa, sabah erkenden yürüyüş ile güne başlamak mükemmel bir enerji kaynağı olabilir. Eğer sabah erken yürüyemezseniz, öğlene doğru yapılacak 20 dakikalık yürüyüşler de gün boyunca enerji yaymaya devam eder.

Yataktan kalkarken günlük duanızı ederek başlayın. Duadan sonra, ‘Stres dünde kaldı, bugün yepyeni bir gün’ diyerek gülümsemeyi deneyin. Kendinize tebessüm ederek üzerinize pozitif enerji çekmiş olursunuz.

Yukarıdaki tavsiyeler size yüksek enerji verecektir ama bunları denemeden anlayamazsınız. Yarın sabahtan itibaren bu tavsiyeleri uygulamaya ne dersiniz? Unutmayın pozitif enerji icin kendinize vereceğiniz ilk ve en önemli hediye, düzenli uyku saatleridir.Yataktan kalkarken günlük duanızı ederek başlayın. Duadan sonra, 'Stres dünde kaldı, bugün yepyeni bir gün' diyerek gülümsemeyi deneyin. Kendinize tebessüm ederek üzerinize pozitif enerji çekmiş olursunuz.