Soğan Kabuğundaki Şifa

Ben soğanı çok severim. Soğan, yemeklerde ve garniturlerde olmazsa olmazımdır. Fakat soğan kabuklarını herkes gibi soyarım, yemeklerde bir gıda maddesi olarak kullanmam. Doğruca bahçedeki kompostuma giderler.. Fakat soğan kabuğundaki şifayı öğrendim ve ben de bundan sonra her fırsatta faydalı bir besin olarak değerlendireceğim.

Öncelikle soğan kabuğu günlük diyete eklenirse şu sorunları önleyebilir:

Soğan Kabukları Nasıl Kullanılabilir?

Maharetli hanımlar yemek yaparken veya çorba pişirirken soğan kabuğunu nasıl kullanacaklarını bilirler! Her fırsatta soğan kabuğunu ekleyebilirler pişirmekte oldukları yemeklere (servis etmeden önce kabuklar çıkarılıp atılabilir).

Soğan kabuğu çayı duymuş muydunuz? Detoks olarak önerilen bir caydır soğan kabuğundan yapılan içecek.. Yemekte kullandığınız soğan kabuklarını bir kavanozda biriktirip buzdolabında saklayabilirsiniz. İçmek istediğinizde birkaç yaprağı bir çay fincanına koyduktan sonra üzerine kaynar su ekleyin. Yaklaşık 15 dakika bu suda bekletin, içmeden önce kabukları çıkarıp atın ve limon ve bal ekleyerek tüketin. Bu çayın uyumadan önce içilmesi öneriliyor  çünkü soğan kabuklarında kuversetin (veya kuersetin) maddesi bulunuyor. Kuversetin teskin edici ve rahatlatıcı elementler içeriyor.  Ayrıca kuversetin antioksidanlar ihtiva ediyor ve bu nedenle kanseri önleme özelliğine sahip.

Tüm bunlara ek olarak soğan kabuğunda lifler bulunuyor. Lifler (posalı yıyecekler) bağırsakları toksinlerden temizler ve vücudun p.H seviyesini düzenler. Bu nedenle lifli yiyecekler kolon kanserine, kardiyovasküler hastalıklara, tip 2 diyabet ve obeziteye kalkan görevi görür. Soğan kabuğu da tüm bunları engelleyebilecek şifaya sahiptir. Yiyecekler şifadır. Yiyecekler ilaçtır. Soğan kabuğu da şifa deposu bir gıda maddesidir. Size de soğan kabuğunu günlük diyetinize eklemenizi tavsiye ederiz ancak bebek bekleyen veya emziren annelere kesinlikle tavsiye etmiyoruz!

soğan kabuğu, soğan, soğan kabuğundaki şifa, şifa, deva, ilaç, hastalık, sorun, antioksidan, kanser, kolon, kalın bağırsak, barsak, sindirim sistemi, migde, mide, obezite, kardiyo, kardiyovasküler, kalp ve damar, damar, kalp, şifalı çaylar, soğan kabuğu çayı, bal, limon, lifli yiyecekler, posalı yıyecekler, vücuttaki toksinler, lifler, posalar, temizlik, detoks, arınma, zehir, toksin, kompost, kabuk, yiyecek, gıda, şifalı bitkiler, doğal arınma, anneler, bebek bekleyen anneler, hamileler, gebeler, hamile, bebek, anne, emzirmek, anne sütü, bebeğe gaz yapan yiyecekler, anne sütündeki şifa, emzirmek iyidir, bebek emziren anneler,