Uyuşturucu

Amerika’nın Ohio Eyaleti polis teşkilatı sosyal medyada uyuşturucu belasının rezilliğini ortaya koyan bir fotoğraf paylaştı.

Ohio’da ve aslında ABD genelinde eroin bağımlılığı hat safhada. Bu hafta, polis ekipleri trafik ışığında kalmış bir araba tespit ettiler. Sürücü ve sürücünün yanındaki koltuka kendinden geçmiş bir kadın ve erkek, arkada çocuk koltuğunda oturmakta olan 4 yasında bir oğlan buldular. Öndeki iki şahıs çocuğun büyükannesi ve büyükbabası, aşırı dozda aldıkları eroin neticesinde baygın bir halde bulundular.

Fotoğrafları sosyal medyada paylaşan polis teşkilatına olumsuz tepkiler yağdı, fakat yoğun alkış aldıklarını da söylememiz gerek. Fotoğraflara sosyal medyanın ilgisi öyle yüksekti ki, yaklaşık 1.2 milyon kez görüntülenmişti. Buna ek olarak 20 bin kez paylaşıldı, 3000 yorum aldı ve 7000 olumsuz tepkiye maruz kaldı.

İlk fotoğraflarda arkadaki küçük çocuğun yüzü buzlanmadığı için en çok tepkiyi bu yönde aldı. Polis yetkilileri; “Eğer çocuğun yüzü kapatılsaydı aynı etkiyi yaratmazdı” diyorlar. Ve polislerin bildirdiğine göre çocuk tüm zaman oldukça kayıtsız davranmış; ne bir korkma ne bir söz ne de bir gözyaşı! Polislerin çıkarımı ise, çocuğun bu durumu günbegün gördüğü bu nedenle alışkın olduğu yönünde. Polis teşkilatı tepkilerin akabinde bir demeç vererek şunları söyledi: Eroin bağımlılığı salgın halinde ve gizlemeye saklamaya gerek yok. Herkes bu gerçeği görmeli ve gereği yapılmalı.

Ben de Ohio Polis Teşkilatı ile aynı düşüncedeyim. Fotoğrafların paylaşılması, konuya ilgiyi arttıracaktır ve kısa sürede çözümler uygulamaya geçirilecektir kanısındayım. Uyuşturucu belasının kökünün kazınması için belki de ilk gerçek adımdır bu fotoğraflar. Umarız öyledir.

Bonzai denen illegal uyuşturucu madde

Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Nasıl Anlaşılır?

eroin uyuşturucu müptalası ana baba

download1