Kendini İyi Hissetmek İçin Yapılacaklar

 

Kendini iyi hissetmek mi istiyorsun? İnternet’te karışma çıkan bir yazıya göre üç şey iyi geliyor:

Okumak, Spor yapmak ve İletişim.

Okumak –

En son ne zaman bir kitap alarak kenara kıvrıldınız ve dünyayı unuttunuz? Bir kez tadına varsanız, bir daha bırakamayacağınız bir tutku olur.. Deneyin! Okuyarak moralinizi düzeltme imkanınız var çünkü romanlar film gibidir ve insani hayal aleminde yolculuğa çıkarır. Okuyarak hem kendinizi iyi hissedersiniz hem de birşeyler öğrenir kendinizi eğitirsiniz. Ve okumak sadece romanla sınırlı da değil.. Herşey okunabilir buna yüce kitap Kur’an da dahildir!

Spor yapmak –

Spor yapmak insana kendini iyi hissettirir ve de birçok sağlık faydaları vardır. Düzenli egzersiz yapıyorsanız size bravo! Düzenli egzersiz dediysek ille de pahalı spor merkezlerinden bahsetmiyoruz. Her gün en az 20 dakikalık tempolu yürüyüş, düzenli spor yapmaktır mesela! Spordan sonra insan kendini yenilenmiş ve daha umutlu hale gelmiş hisseder. Egzersiz insanın kötü alışkanlıklardan ve sağlıksız yiyecek düşkünlüğünden de uzaklaştırır. Yoga da olur.. Meditasyon da.. İbadet de çok şık olur.. Size hangisi iyi geliyorsa onu yapın..

İletişim –

Birisiyle konuşmak iyidir diyor uzmanlar ama dinlemek daha da önemlidir. İletişimin yüzde 80’i dinlemek olmalı, yüzde 20’si ise konuşmak.. Böylece karşıdakini dinlerken ilgiyi tek bir alana yönlendirme imkanı doğuyor. İletişim daha sağlıklı ve doyurucu oluyor. Düşünün bir kere.. Neden iki  kulağımız ve bir ağzımız var? Daha çok dinleyip az konuşmak için olmasın! Yazı yazmak da bir iletişimdir. Konuşurken manalı şeylerden bahsetmek de insana ilaç gibi gelir..

Yukarıdaki üç madde kişinin kendini iyi hissetmesine yarayacak kısa ve çabuk öneriler. Eğer siz de bu türden öneriler sunmak isterseniz lütfen yorum kutusuna bırakın. Ne yaparsanız yapın, kendinizi iyi hissedin.. Moraller bozulmasın, keyifler yerinde olsun! Bazen de yüzünü gökyüzüne çevir ki bu hem ruhsal anlamda hem de fiziksel anlamda iyilikler vaat eder.kendini kötü hissettiğinde yapılacaklar..