Dinozor Siyasetçi

Kissinger 2002 yılında, o zamanın başkanı George W. Bush tarafından, ABD Terörizm Komisyonuna (National Commission on Terrorist Attacks Upon the United States) başkan olarak atandı. Bu atamanın yegane nedeni 11 Eylül’de meydana gelen saldırılar ve saldırıların gerisindeki motifleri incelemekti. Bu komisyonun başkanlığı Kissinger için kısa sürdü çünkü ortaya çıkması olası bir menfaat çatışması (çıkar çatışması) söz konusu olmuştu.

Kissinger’in adı dünyada birçok politik, diplomatik ve askeri girişime karışmıştır. Bugüne değin Kissinger tarafından oluşturulan ve geriye bırakılacak manevi mirasın ne olacağını tartışanlar vardır. Soru şudur: Acaba Kissinger ülkesine yapabileceğinin en iyisini yapmış ve gerçek anlamda hizmet etmiş bir lider midir? Yoksa Kissinger nasırlaşmış, duygudan uzak, katılaşmış, kalın derili, umursamaz, pervasız, kaygısız ve kayıtsız bir siyasetçi midir?

Ve 1970’li yıllarda politikaya giren Kissinger dedenizden bile yaşlı olabilir.. Neden mi? Çünkü Kissinger 1923 yılında doğmuştur. Şimdi hesaplayın bakalım bu dinozor siyasetçinin yaşını ve kaç yıldır siyasetin içinde olduğunu..

attends the annual Freedom Award Benefit hosted by the International Rescue Committee at The Waldorf=Astoria on November 7, 2012 in New York City.