Görmeden İnanmak

Birşeyi görememek, onun var olmadığı anlamına gelmez. Görmeden inanmak diye birşey vardır.

Bazı şeyleri sözlerle, teorilerle ya da uygulamalarla göstermeye imkan yoktur. Nefes gibi.. Nefesi göremeyiz ama alıp veririz. Nefes bir mucizedir aslında. Toprağa düşen tohumun büyüdüğünü görürüz ama o mucizeyi yaşamamıza imkan yoktur. Geleceği de göremeyiz ama oradadır! Öyle değil mi?

Görmeden inanmak diye birşey vardır, bu tamamen kişisel bakış açısıyla ilgilidir.

Belki eski zamanlarda insanlar göremedikleri şeye inanmakta şimdiki kadar inatçı değillerdi. Tevekkeli bir perspektife sahiplerdi ve anlayamadıkları halde hayat bulan şeylerin görünmez bir gücün eseri olduğuna inanmaktan rahatsızlık duymuyorlardı. Oysa günümüzde herşey sorgulanıyor. Göremediğimiz şeyler için kanıtlara gerek duyuluyor.

Eğer görünmeyen şeylere inanmak istiyorsanız ama inanmakta güçlük çekiyorsanız yüreğinizi açmayı deneyin. Meditasyon veya ibadet yürek açmak için birebirdir. Görünmeyenlere hayranlık duymanın en güzel yöntemi görmeye hazır olan bir gönül gözüdür. Gönül gözüyle bakanların görünmeyene inanması şaşılacak denli kolay olur. Deneyip denememek tamamen size kalmıştırgörünmeyene inanmak