Onu Değiştireceğimi Sandım

Bir ilişkiye onu değiştireceğinizi sanarak başlıyorsanız hem yanılıyorsunuz, hem de ayıbediyorsunuz!

Bir ilişkiye karşıdakini değiştireceğini düşünerek girmek kadar iki yüzlü bir davranış yoktur. İlişki, adından da anlaşılacağı gibi karşılıklı münasebetlerin oluştuğu bir ortamdır. Her iki insan karşılıklı konuşur, düşünür, alır, verir, birçok şeyi birlikte yapar ve ortak paydada buluşur.

Bazen birini beğendiğimizde onu kendi normallerimize göre değerlendirir, beğenmediğimiz yanlarını değiştirip yontabileceğimizi düşünürüz. Ama birini değiştirmek için o şahsın değişmeyi istemesi gerekir. Kimse kimseyi değiştiremez.

Doğru ve dürüst bir ilişkide iki taraf da gerçek yüzünü gösterir, buna rağmen birlikte olmak istiyorlarsa zaten değişecek birşey yoktur.

Birini değiştirmek, makyaj yapar gibi görünümü tamamen değiştirmek kadar basit bir olay değildir. Eğer birşey değiştirmek istiyorsanız, kendinizi değiştirin! Çünkü kişi sadece kendisine hükmedebilir.

Birini değiştirmeye uğraşmak çoğu kez boşa kürek çekmektir. Bu süreçte enerji harcanır, duygular heşlenir, tatsızlıklar ortaya çıkar ve iki taraf da yorulur. Sonuç genelde hüsran olur.

Bir ilişkiye girmeden önce iyi düşünmek gerekir.. Birisini değiştireceğini sanarak ilişkiye başlanmaz. Sorulacak en basit sorular belki de şunlardır: “Bu insan bana göre mi?” veya “Bu insan benimle yapabilir mi?” veya “Ben onunla yapabilir miyim?” şeklinde.. “Ben onu zamanla değiştiririm” diye düşünülerek girişilen ilişkiler ya tat vermez ya da uzun ömürlü olmaz. Seni Değiştireceğimi Sandım