Yapay Zeka Şarkı Söylüyor

Yapay zeka şarkı söylüyor ve iyi müzik yapabiliyor..

Avukatlık firmalarında bile çalışmaya başlayan robotlar kim bilir yakında daha başka hangi iş yerlerinde istihdam edilecekler.. Ama şimdilik işin eğlenceli kısmına bir göz atalım (şimdilik eğlenceli kısmıyla ilgilenelim)!

Sony araştırmacıları yıllardır yapay zeka tarafından oluşturulabilecek müzik üzerine çalışıyorlardı. Bir süre önce caz yapan robot sayesinde bu işin de hakkından gelmişlerdi. Son olarak pop müzik yapabilen robotu da oluşturdular.

‘Babamın Arabası’ isimli şarkı Beatles şarkılarını anımsatıyormuş. ‘Bay Gölge’ isimli ikinci şarkı da Amerikan müzisyenlerinin stilinden esinlenerek oluşturulmuş.

Yapay zeka öncelikle şarkı veri tabanlarını inceleyerek işe başlıyor. Sonra belirli bir müzik stilini takip ediyor. Ve bu dalda birçok şarkı dinliyor, kıyaslamalar yapıyor. Sonuçta kendisi bir şarkı oluşturabilecek seviyeye geliyor. Yukarıdaki iki şarkının oluşumu sırasında yapay zekalı robot hem şarkı sözünü yazmış hem de müzik oluşturmuş.

Araştırmacılara göre müzik için insanoğlu şimdilik hala gerekli (ama şimdilik!). Belki de pek yakında müzik sadece robotlar tarafından oluşturulacak. Sony 2017 yılında yapay zeka tarafından oluşturulmuş şarkılardan oluşan müzik albümü çıkarmayı planlıyor. Buna Yapay Zekanın müziği adı verilecek. Ve biz insanlara da “Peki robotlar her şeyi mi elimizden alacak?” şeklinde sorular sormak düşecek! Ünlü şarkıcılar, türkücüler, arabesk eksperleri, pop müzikçiler ve diğerleri.. Tehlikenin farkında mısınız? Sadece müzisyenler değil.. Biz insanlar.. Hızla istihdam edilmekte olan yapay zeka ile yarışabilecek miyiz?

Robotlar (Yapay Zeka) ile ilgili diğer yazılarımızı şu linklerde bulabilirsiniz:

Yapay Zekalı Robotlar Aşırı Zeki!

Yapay Zeka

Yapay Zekalı Hizmetkar

Robot Aşçılar

Terminator Robotlar Kime Karşı?

Sosyal Robotlar

Telefondaki Mor Robot Depresyon Avında!yapay zekalı müzisyen sony