Richard Branson Öğütlüyor: Blog Yazın!

 

Gerçi Richard Branson CEO’lara tavsiyede bulunarak “Blog yazmaya devam edin” demiş.. Ama bence blog yazan herkes üzerine alınmalı..

Diyoruz ki.. Richard Branson blog yazıyor. Siz de yazın. Herkes blogcu olabilir ama bazıları bu işi daha iyi becerir (ne demek istedim?)..

Milyarder Branson blogların faydasını şu şekilde açıklıyor:

CEO’lar blog yazmalı veya yazdırmalı. Bu sayede şirketler online ortamda göz önünde bulunurlar. Blog ortamı süper bir ortamdır çünkü okuyucu ile interaksiyon fırsatı verir. Web’de herşey sürekli değişiyor ve bloglar sayesinde okuyucular yeniliklerden haberdar oluyor. Yenilikler bloglar sayesinde kolayca duyurulabiliyor. Ayrıca bloglara bırakılan yorumlar da okuyucuların düşünceleri hakkında fikir veriyor.

Branson bloglara verilen yorumlardan çok şey öğrendiğini de dile getiriyor.

Richard Branson değişik endüstrilere yatırım yapmış durumda. En bilindik markası Virgin Group’tur ve bu grup içinde finans, taşımacılık, sağlık ve bakım, yiyecek ve içecek, medya ve telekomünikasyon bulunur. Ayrıca Sidecar’a da yatırım yapmış olan Branson, Uber ve Lyft ile yarışa girmiş durumdadır. Doctor on Demand ve BitPay gibi girişimleri de vardır.

LinkedIn’de de daima hazır ve nazır bulunan Richard Branson’un 6.4 milyon takipçisi vardır. Ve LinkedIn’den yaptığı açıklama ile anlaşılıyor ki Branson firmalarına ait blogları kendisi yazıyor. Diğer CEO’lara da blog yazmalarını öğütlüyor.. Fakat tahmin edeceğiniz gibi herkes blog yazamaz.. (Okuyucuya not: Eğer sizin firmanızda blogcuya ihtiyaç varsa, bize danışın.)richard bronson blog yazmanizi oneriyor