Narsist, Özsever, Narsisist Hepsi Aynı!

Online yaşam hayatımıza girdi gireli bir narsistliktir gidiyor! Narsist, narsisist, özsever.. Bunların hepsi aynı kapıya çıkar.
Nedir narsist? Kimdir? Ne yapar? Ne yer ne içer? Neden narsist olduğu için köpürürüz? Bakalım neymiş kendini seven, delice seven, taparcasına seven, büyüklük kuruntusuyla yaşayan bu zavallı..

Narsistlerin kurduğu tüm ilişkiler boştur. Narsistlerin bütün bağlantıları gerçek bağdan yoksundur. Narsistler tüm dünya kendi etrafında dönüyor sanrısına kapılan kişilerdir. Narsistler kendilerini öyle birşey sanırlar ama maalesef gerçekte o değillerdir.. Onlar öyle sanmaya devam eder!!!

Bir narsist gördüğünüzde ayırt etmeniz için size ipuçları verelim:

  • Narsistler Başarılarını Abartırlar
    Narsistin ağzından okul yıllarını duysanız, okul birincisi sanırsınız. Spor başarısını duysanız, altın madalyalı bir atlet sanırsınız. İş başarılarını duysanız, dünyaca tanınmış bir lider sanırsınız. Narsist tüm bunları sürekli anlattığı için sonuçta kendi abartılarına inanır ve kendini hergün daha üstün görmeye başlar. Gerçekte abartıdan başka birşey değildir!
  • Narsistler Manipüle Etmeye Bayılır
    Narsist daima karşısındakinin zaaflarını kullanır ve bu sayede elde etmek istediklerine sahip olur. Narsist karşısındaki zayıf insanı küçük düşürür. Bir yardımı dokunacak olsa karşılığını katbekat sömürerek almadan durmaz.
  • Narsistler Kimsenin Duygularına Değer Vermez
    Bir narsist için duygu sadece kendi duygularından ibarettir. Karşısındakinin duygularının üzerinden buldozerle gider ve bunu normal birşey olarak görür. Narsistin duyguları da ihtiyaçları ve arzuları üzerine kurulmuştur. Kimsenin duygularına hassasiyet göstermezler.
  • Narsistler Kendilerini Birşey Sanırlar
    Narsistler kendilerini asla yanılmayan tipler olarak görürler. Yanlış daima karşıdakine aittir. Narsistlere göre onlar asla yanılmaz, bunu sürekli böyle dile getirler ve sürekli hava atarlar. Empati nedir bilmezler.
  • Narsistler Sürekli Pohpohlanmak İsterler
    Narsistler daime ilgi isterler. İlgi açlığı ile yaşarlar, ilgi gördükleri sürece canlıdırlar. İlgi azaldığında bir başka kişiye koşarlar ki ilgi kesilmesin. Narsist insanlar romantik ilişkilerde de oldukça başarısızdırlar, diğer ilişkiler de başarısız oldukları gibi! Neden? Çünkü hiç kimse hiç kimseyi 24/7 pohpohlayamaz!
  • Narsistler Çıkarcıdırlar
    Narsistler menfaat düşkünü insanlardır. Her olayda, her durumda, her ortamda çıkar düşünürler. Böyle olunca insanlardan sömürerek birşeyler koparma gücüne sahip olurlar. Bu özelliklerini iyi birşey gibi gösterirler ama aslında insanlıktan uzak zavallılardır. Kendilerini değerli sanırlar ama özdeğer yoksunu şeylerdir. Bir başkasını kullanarak basamakları çıkmayı sevdikleri için insanlık konusunda noksan zavallılardır.
  • Narsistler Kıskançtır
    Narsistler başkalarının başarılarını çekemezler. İlle de kendilerinin başarısından söz edilmesini beklerler. Alaka ve ilgi bir başkasına kayacak olsa, narsistler hemen öfkelenirler. Narsistler daima depresyon semptomları hissederler. Narsistler daima kızgındırlar. Başkalarına gelen ilgi kendilerine gelmediğinde daima ajite durumdadırlar.
  • Narsistler Üstün Olduklarını Düşünürler
    Narsistik Kişilik Bozukluğu bir akıl sağlığı sorunudur. Narsistik kişilik bozukluğu kesinlikle tıbbi bir sorundur. Narsistler dünyayı diğerlerinin gözünden göremezler. Bu nedenle narsistler kendilerini herkesin üzerinde, üstün insanlar olarak düşünürler. Büyüklenmeci davranışlarını görmemek imkansızdır. Bu sebeple birşey yanlış gidecek olsa suç daima başkasınındır!

Bir insan nasıl narsist olur? Uzmanlara göre ebeveynlerden kaynaklanıyor olabilir.. Çocuk büyürken ebeveynler ya fazla pohpohlayarak büyütmüşlerdir, ya da sürekli eleştiri ile!!! Ortası yoktur yani.. Ya sevgisizlikten, yoksunluktan ya da aşırı sevgiden ve abartıdan.. Ortası yoktur yani.. Narsistlerin genelde erkeklerde görüldüğü de istatistiksel olarak kanıtlanmıştır.

Gün gelip bir yazıda özsever ya da narsisist ya da narsist kelimeleri görürseniz bilin ki megaloman bir kimseden bahsediliyor… Büyüklük kuruntusuna kapılmış insandan bahsediliyor yani.. Hepsi aynı!Narsist, Özsever, Narsisist Hepsi Aynı!,kendini seven, megaloman, kendini begenmis, kendine asik