Sahte Aşk

Geçenlerde bir arkadaşla kitap kulübümüzde okuduğumuz bir aşk romanını tartışmaya daldık. Aşkın hangi boyutlarda yaşanabileceğini, ve gerçek aşkın varlığını tartıştık. Sahteliklerden de.. Evet.. Antik çağlardan beri tartışılan aşk! Yine.. Yeniden..
Sonra düşündüm. Birçok insan aşk yaşadığını düşünüyor ama ne kadarı gerçek aşk? Çölde bulunmuş bir serap mıdır aşk? En başta var olan bir duygudur belki de.. Peki kaybolur mu aşk?

Söz konusu aşk ise, şu noktalara dikkat etmek gerekli..

  • Aşkın olduğu yerde iki sevgili aynı enlem, boylam ve paralelde düşünür! Önemli bir konuda birinin sahip olduğu düşünceye diğeri de şuursuzca sahip olur. Böyle bir ortaklık yoksa o aşk sahtedir!
  • Elektrik almak şart. Kimyaların uyuşması şart! Birbirini çekmeyen iki insanın birlikteliği aşk olamaz çünkü ortak bir ruh yoktur!
  • İltifat olmazsa olmaz. İnsanlar ilgi bekler. İki insanın birbirine yapacağı kopliman çok önemlidir. İnsan karşısındakine hayransa iltifatta bulunur, değil mi? Hiç ilgisiz, komplimansız bir ilişkide kişinin kendisine sorması gerek: Bu insan benimle ilgileniyor mu? Yoksa vakit mi geçiriyor?
  • Eğer aşık olduğunuzu düşündüğünüz kişi sürekli sizi tenkit ediyorsa, sürekli yargılıyorsa bu aşk değildir. Çünkü aşkta karşıdakini anlamak, görmek, duymak, hissetmek ve kabullenmek vardır.
  • Varlığınızı hissetmeyen birisiyle ilişkiyi devam ettirmek, ve aşk uğruna katlandığınız yalanına inanmak niye? Birlikte değilken varlığınızdan bile habersiz birisine vakit harcamak niye? Gözden ırak, gönülden de ırak felsefesi söz konusuysa, bu şahsın peşinden koşmak niye?
  • Mesajlarınızda içinizden geldiğinice yazamıyorsunuz, öyle mi? Ayıp olur, yanlış olur, bana güler vs diye düşünüp yazıp yazıp siliyorsanız o kişi sizin aşkınız olamaz. Yanlış yazmaktan korkuyorsanız, yanlış söylemekten de korkacaksınız yani hiç kendiniz olamayacaksınız.. Yeniden düşünün!
  • Her an yaptıklarınızı açıklamak ihtiyacı duyuyorsanız, size inanılmadığını hissediyorsanız bu his hiç değişmeyecektir. Yük gibi taşıyacaksınız demektir. Yeniden düşünün çünkü sürekli gerginlik, öfke, kargaşa, kavga ve gürültü ilişkiyi çekilmez hale getirir.
  • İlişkiyi iyileştirmek ve sürdürmek çabası yoksa, ortada aşk da yoktur. Aşk iki kişiyle yaşanır, tek kişilik ise tek taraflıdır. Hiç çaba göstermeyen bir kimsenin peşinden gitmeye niyetli misiniz? Ne zamana kadar?
  • Birliktelikten, ortak birşeylere vakit harcamaktan, sizi görmekten memnun olmuyor mu? O zaman belki de güle güle demenin zamanıdır!
  • Gelecek üzerine düşünce üretmiyorsa, gelecekte sizinle birlikte bir yaşam istemiyorsa belki de sorumluluk duygusu gelişmemiştir. Aşk fedakarlık gerektirdiğine göre, sorumluluk da gerektirir. Söz veremiyorsa sadakat konusunda da sorunları olabilir. Yeniden düşünün.

Ve eğer hissedilir bir güvensizlik duygusu hakimse yeniden düşünün çünkü bu aşk sahte olabilir.sahte aşk