Annelere Günlük Tavsiyeler

Annelere yaşamı kolaylaştıracak ve zaman kaybını önleyecek günlük tavsiyeler veriyorum. Bunların bazıları kişisel tecrübelerden bazıları da etraftan öğrendiklerimden oluşan ve belki de halihazırda bilinen tavsiyelerdir.. Yine de umarım annelerin ve herkesin işine yarar..

  • Günlük Yapılacaklar Listesi: Günün başında (benim için bu ofise girdiğimde, çalışmayan anneler için evde erkenden) yapılacak ilk şey nedir dersiniz? Hemen “yapılacaklar listesi” hazırlamaktır! Sabah erkenden hazırladığım bu listeyi, gün boyunca tüketmeye uğraşırım. Bitirdiklerimin üzerine çarpı attıkça ne denli verimli bir gün geçirmekte olduğumu duyumsayarak kendime moral veririm. Çalışan ya da çalışmayan herkes ve özellikle genç anneler, bunu siz de denemelisiniz!
  • Yardım İstemek: Kimi zaman her şeyi kendi başımıza yapmak mümkün olmaz. Özellikle küçük çocuklu anneler bunu iyi bilir.. Bazen etraftan yardım alırız, bazen de ücret karşılığında yardımcı tutarız.. Ne şekilde olursa olsun yeri geldiğinde yardım istemek sağlıklı bir davranıştır. Komşunun komşuya yardımı gibisi yoktur.. İyi komşular dileriz yanımızda yöremizde..
  • Ev Yemekleri Yemek: Çocuklar küçükken, dışarıda yemek yemek kolaylıktır. Ama bu demek değildir ki ev yemekleri unutulacak! Bilakis mutfakta çocuklarla kolay yemekler yapmak ve ailecek yemek hem zevkli hem daha ucuzdur. Ben de evde yediğimde ve çocuklarımı evde doyurduğumda mutluluk duyuyorum… Neden mi? Yemeği ne denli sağlıklı malzemlerle yaptığımı biliyorum çünkü! Ayrıca evde yemek yediğimizde hem parasal açıdan daha kârlı oluyoruz hem de git-gel yaparak, trafikte ve lokantada kuyrukta bekleyerek vakit kaybetmemiş oluyoruz. Ayrıca evde içilen sıcak çikolata, çay ve kahve de daha lezzetli, daha kolay ve daha ucuz olur..kahve
  • Ucuzluktan Yararlanmak: Ucuzluktan yararlanmak, kupon kullanmak ve “sadece 5 lira” olan dükkanlara gitmek iyidir.. İyidir ama sadece ihtiyaç olduğunda gidilmelidir.. Neden derseniz, ihtiyaç yokken sırf ucuz olduğu için birşeyler almak boşa para harcamaktır. Bir bakıma gereksiz eşya hammallığıdır bunun adı!.. Benim hayattan anladığım şeylerden biri de az eşya rahatlığıdır. Yani ihtiyaca cevap veren nesneler iyidir ama gereksizlere ‘güle güle’ denmelidir… Yine de siz bilirsiniz!
  • Alışveriş Listesi Yapmak: Ne zaman çarşıya alışveriş listesiyle çıksam herşeyi alıp geliyorum. Alışveriş listesiyle çıkmadığımda ille de birşeyleri unutuyorum. Ve liste ile alışveriş sayesinde gereksiz hiç birşey almıyorum.. Kârlı oluyor yani! Yeni annelere alışverişten önce liste hazırlamalarını öneririm..
  • Evde Hazırlanmış Öğlen Yemekleri: Çalışan anneler öğlen yemeğini evden götürebilir. Eskiden sefer tasında yemek götürürmüş çalışanlar. Öğlen tatilinde getirdiği yemeği yer, devam edermiş işine.. Ben de öğlen yemeklerimi evde hazırlıyorum ve ofiste yiyorum.. Bende sefertası olmasa da, plastik pratik kaplar kullanıyorum. Hem sağlıklı yemek yiyorum, hem kısa sürede yiyorum, hem para harcamıyorum ve hem de çarçabuk yediğimden spor yapmaya fırsat buluyorum (öğlen yemeğimi spor dönüşü masamda yiyorum). Denemelisiniz!
  • Mesaj Yerine Telefon: Günümüzde telefonla konuşmak pek azaldı. Herşey için mesaj yazmayı yeğler olduk. Ama kısa sürede halledilmesi gereken birşey için mesaj yazmak niye? Telefonla konuşmak her bakımdan daha iyidir ve tercih edilmelidir.
  • Akıllı Telefonları Akıllı Amaçlar İçin Kullanmak: Telefonun uyarı özelliklerinden yararlanmak gerekir. Önemli günleri, önemli buluşmaları, doktor vizitelerini,  çocukların ilaç vakitlerini ve diğer hatırlanacakları akıllı telefona not etmek ve vakti geldiğinde uyarılmak birçok şeyi unutmayı engeller.

Anneler için günlük tavsiyelere daha birçok güzel düşünce eklenebilir ve liste uzatılabilir. İsterseniz siz de eklemeler yapabilirsiniz. Hemen şimdi yorum kutusuna yorum bırakın..anneler