Gençlere Tavsiyeler

Günümüz gençleri çoğunca video oyunlarına sardırmış durumda ve bir çoğunun hayat becerisi yok denecek kadar az! Durum böyle olunca en başta kendi çocuklarıma, diğer gençlere ve yararlanmayı düşünen herkese verilecek tavsiyelerden birkaçını naçizane sıralamak istiyorum..

  • Öncelikle ufak tefek tamir bilgisine sahip olmak iyidir. Bunun için You Tube videolarını izlemek ve uygulamak yeterli. Örneğin marangozlukla ilgili, su boruları tamiratı ile ilgili, makina tamir onarım, elektrik ve evde genel tamir ile ilgili bir yığın video bularak seyretmek ve bilgilenmek mümkün. Birşey bozulunca hemen çöpe atmayacağımıza göre tamir ettirmek gerekir. Tamirat ise oldukça pahalıdır günümüzde.. Evde ufak tefek tamirat yapabilmek, masrafları azaltmanın iyi bir yolu değil mi?
  • Arabada tamiratından anlamak da masrafları azaltan büyük bir beceridir. Lastik değiştirmekten yağ bakımına, antifrizden cam sileceklerine kadar basit ama masraflı birçok şey tamirciye gitmeye gerek kalmadan halledilebilir. Bu tür beceriler için de You Tube büyük bir fırsattır.
  • Yemek pişirmeyi öğrenmek önemli bir maharettir. Kız, erkek tüm gençlerin temel yemek pişirme yöntemlerini bilmesi, özellikle günümüzde, çok önemli ve gereklidir.
  • İlk yardım da öğrenilmesi gereken bir beceridir. Ancak bazı ülkelerde ilk yardım sertifikası olmadan ilk yardıma girişmek legal değildir. Yine de gerektiğinde ilk yardım bilgilerine sahip olmak bir üstünlüktür.
  • Konuşma bilinciniz yoksa, patlamaya hazır insanların arasında, kolayca bomba etkisi yaratabilirsiniz. Bu iyi birşey değil tabi. Konuşmayı öğrenin. Konuşmak bir iki basit kelimeyle olmaz. Konuşmak hem doğru cümleler kurmakla hem de karşıdakini insan yerine koymakla olur. Anadili iyi öğrenmek gerekir, sonra ses tonunu ayarlamayı bilmeli insan.. Gereğinde özür dilemek, gereğinde üzgün olduğunu belirtmek, gereğinde lütfen demeyi ve teşekkür etmeyi bilmek insancadır… Tüm dünya kaba saba insanların mekanı haline geldi bile.. Bu gidişatı gençler değiştirecek. Lütfen kibar olun!
  • Fırsatınız varsa okula giderken dahi çalışıp para kazanın. Okul bittikten sonra kendi alanınızda iş bulmak zor olabilir, bu süreçte de giriş işleri bulup çalışılabilir. Kazandığınız paranın üçte birini ihtiyaçlarınıza, üçte birini ise yatırma yönlendirin (en azından bankada hesap açarak para biriktirin). Geri kalan üçte birlik para ile hayır işleri yapın.
  • Bir lisan öğrenin. Eğer yarım yamalak bildiğiniz bir lisan varsa iyileştirin. Bunun için internet’te bedava dersler var. Ya da telefonunuza ekleyeceğiniz duolingo app türünden lisan uygulamaları işinize yarayabilir.
  • Hızla robotlu yaşama geçtiğimizi akıldan çıkarmamak gerekir. Robotların iş sahasına hızla girdiği günler yakındır ve bunu hesap ederek ona göre kariyer yapmak, meslek edinmek önerilebilir.
  • Her gün bu sitede en az bir “kişisel gelişim” yazısı okumayı ihmal etmeyin.
  • Navigasyon çalışmadığı zamanlar olabilir. Öyle durumlar için hazırlıklı olun, harita okumayı öğrenin.
  • Öğrenilmesi tavsiye edilen diğer yetenekler şunlardır. Neden derseniz linki ziyaret edin.

Eski zamanlarda herkesin bildiği tüm bu beceriler unutuldu.. Günümüzde, gençler de dahil, herkesin sahip olması gereken becerilerdir bunlar aslında..Tavsiyelerimiz manalıysa siz de kendi ağlarınızda paylaşın, abartılı geldiyse yorum kutusuna düşüncelerinizi yazın.

hayat becerileri