Şimdi tam zamanı

Yapılacak her ne varsa şimdi tam zamanı! Yarın değil.. Öbür gün değil.. Gelecekte herhangi bir gün değil! Hemen şimdi!

Gelecek için hayaller kurmak iyidir ve hatta hayaller insanı motive eder, heyecanlandırır.. Gelecek için kurulan hayaller esin kaynağıdır. Fakat aynı zamanda gelecek için kurulan hayaller şu an’a, şimdi’ye tam manasıyla odaklanmayı engeller.

Gelecek için kafada yaratılan şeyler şu anın gerçeğine uzak olabilir, ve dolayısıyla şimdi yapılacaklara mani olabilir. Bu hepimiz için geçerlidir aslında.. Kafamızda oluşturduğumuz şeyler başka iken, yaşadığımız hayat tamamen farklı olabilir.. Ve bu süreçte gelecekte beklenen, olacağı tahmin edilen, olması istenen her neyse ona kenetlenirken, şimdiki zamanda “gereğince” yaşanmaz..

Hep o gelecekteki şeyi beklemek.. Beklerken boşa vakit kaybetmek. Beklerken hayatı boşa geçiştirmek..

Biliyoruz ki hayatın hiç garantisi yoktur. Birşeyleri hep yarın olacak diye bekliyorsak, şu anki güzellikleri kaçırıyor olabiliriz.. “An’ı yaşamak” klişesinin ta kendisidir bu.. Bu anı, şimdiyi yaşamak gerekir. Şu an yürekleri, zihni, ve gözleri açmak gerekir. Tüm potansiyeli yarına, öbür güne, geleceğe saklayarak beklemek, şimdiki zamana haksızlıktır!

Nerede olursak olalım, hayatı yaşayabildiğimiz kadar dolu yaşayalım. Diyeceksiniz ki; Şartlar ağır. Hayat zor. İnsanlar acımasız. Ama hayatı birşeyler bekleyerek geçirmenin de bir manası yok.. Hayat olurken, mümkünse, yaşamak iyidir. Mutluluğu daha sonra bulacağını düşünerek, hep bekleyerek geçirilen zamana yazık değil mi?

‘Şu olursa mutlu olacağım’.. ‘Bu olursa memnun olacağım’.. ‘O gelirse dünya benim olacak’.. ‘Param olursa şöyle böyle falan filan’.. Beklentiler, beklentiler, beklentiler..

Şimdi tam zamanıdır beklentiyi azaltmanın, hatta sonlandırmanın.. Şimdi tam zamanıdır minicik şeylerden haz duymanın.. Şimdi tam zamanıdır “evet, hazırım” demenin.. Şimdi tam zamanıdır hayat orkestrasına “haydi çal” demenin.. Çünkü hayatın hiç garantisi yok!!beklerken yaslanmak