Para Hayatın Anlamı Olamaz

Para ile yatıp kalkan, para ile yıkanan, denizde kum misali paraya sahip insanlarla doldu dünya.. Ama onların bilmediği birşey var.. Hayatın tek anlamı olamaz para! Sahi para olmadan mutlu olunur mu?

Para iyidir. Yeterince para çok iyidir. Ama aşırısı için zıvanadan çıkmak kötüdür. Zengin olmak, aşırı para-mal-mülk sahibi olmak, sürekli alışveriş yapmak, para harcamak, para uğruna insanlığı satmaya gelmiş olamaz insanoğlu dünyaya!

Para kimseye kişilik veremez, sadece basit bir kimlik verebilir. İnsanlar “net değerlerini” kişisel değer ile karıştıyorlar. Yani parasal değer ile şahsi değeri aynı kefeye koyuyorlar. Ve onlar bankadaki paralarıyla kendilerini eşdeğer görüyorlar. Oysa para amaç değil, sadece bir araçtır. Öyle bir araçtır ki ihtiyaçları karşılar. Oysa paranın hiç bir zaman karşılayamadığı insani ihtiyaçlar vardır.. İnsanlık, merhamet, şan, şeref, erdemler, ahlak, helal kazanç, vs. bunlara birkaç örnektir..

Hayat, dünyada manalı bir amaç için yaşamaktır. Verdiğimiz sürece alırız. Vermek dediğimiz şey hem maddi hem manevi paylaşımdır. Salt para biriktirmek için yaşamak, insanı bomboş yapar. Sırf para kazanarak kendini bir yerlere getirmiş insanlar değersizdir, oysa onlar kendilerini büyük sanır. Sadece parayla zengin olunacağını sanan insanlar, fakir ruhlarıyla girdikleri ortamları da yoksullaştırırlar. Paraya para katmak için insan ruhunu hiçe sayanlar insan olamaz! Siz onlardan biri olmayın… Para hayatın tek anlamı olamazkimlikli ve kisilikli olmak