Fiyasko

Herkesin bir hayatı var başarılı veya başarısız.. Herkesin bir hayatı var mutlu veya mutsuz.. Herkesin bir hayatı var ‘bazen’ fiyasko dolu!

Bazılarının hayatı diğerlerin hayatından daha iyi. Bazılarının hayatı diğerlerinin hayatından daha iyi görünüyor. Nasıl bir hayat yaşadığımıza bağlı olmaksızın, hepimiz zaman zaman problemler yaşıyoruz. Problemlerle karşılaştıkça çözüyoruz, çözemezsek kendimiz birer problem dönüşüyoruz.. Öyleyse en güzeli problemleri çözmeye uğraşmak (yani problem olmamak) ve hayata devam etmek.

2017 Oskar Ödüllerinde en iyi film ödülü tam bir fiyaskoya dönüştü. Ama sanatçılar ne yaptı? Son derece medeni bir şekilde “ödüle layık olmayanlar” sahneden ayrıldı, “geç de olsam ödüle layık görülenler” kutladı.
Hepimiz insanız.. Hata yapıyoruz. Elbette şov endüstrisinden böyle büyük bir gaf beklemiyoruz ama.. Kim bilir neden böyle bir hataya düşüldü.. Ya da hata mıydı? Bunlar bizim bilmediğimiz şeyler.. Bildiklerimiz ise gözümüzün önünde komik duruma düşen bir müessese, ünlü oyuncular ve film şirketleri.. Yine de sonunda acayip bir hatayı sakince atlayan insanlar..

Her insan hata karşısında değişik bir duruş sergiler. Bazıları sürekli depresiftir, bir türlü yılgınlığı üzerinden atamaz. Bazıları “eyvallah” der pek oralı olmaz. Bazıları kolları sıvayıp onarmaya uğraşır. Problemlerin üstesinden gelmeye uğraşmak bir başarıdır kendi basına! Her sorunla baş edilebileceğini düşünerek başlamak, gülümsemek işin yarısı gibidir. Gerisi gelir, bittiğinde kutlamak gerekir.

Maalesef hayat zorluklarla dolu. Fiyaskodan muaf değiliz. Ama sorunların üzerine gitmezsek hayat yaşanır gibi bir yer değil.. Bence.. Ya sence? Fan fin son.. The end!film sinema son the end

Okuyucuya Not: “Fiyasko” başlıklı yazımızda yazım hatası bulursanız lütfen yorum kutusuna ekleyin. Teşekkürler. #fuzyonblog