İlk Barre Dersi

Barre sınıfına katıldım. Bu benim için bir ilkti. Yaklaşık bir yıldır “barre sınıfı” gibi, “barre dersi” gibi sözler duyordum ve aslında merak da etmiştim.. Birgün step öğretmeniyle konuşurken “barre” hakkında bilgi edindim. Bana uygun bir sınıf mı değil mi anlayamadım doğrusu.. İşte o yüzden bir gün o derse girmeye karar verdirm. Ve geçen hafta ilk barre dersine katıldım.

Barre dediğimiz şey vücuda hem fiziksel faydalar sağlıyor hem de estetik açıdan çarpıcı hale getiriyor çünkü kasların uzayarak güçlenmesini hedefliyor. Şimdi baletlerin ve balerinlerin vücutlarını düşünelim.. Hepimizin hayranlığını cezbeden yağsız kaslı vücutlarını düşünelim.. Barre; pilates, yoga ve bale hareketlerinden ibaret olduğu için düzenli yapıldığında vücuda bir tanımlama veriyor, kasları güçlendiriyor, şekillendiriyor.

Ayrıca barre için denge çok önemli, dolayısıyla fokus olabilmek çok önemli. Bilirsiniz balerinler barre çalışırken yatay bir borunun (bar) başında sıralanıp çalışırlar. Barlara denge için tutunurlar. Spor merkezinde toplu barre sınıflarında denge için bar yerine herkese birer sandalye veriliyor. O gün sınıftaki herkes yere birer yoga minderi serdi. Sandalyeler minderlerin üzerine konuldu. Birer şişme sağlık topu ve minik dambeller de kullanıldı.

Hem kasları, hem de zihni şekillendiren barre çalışması çok hoşuma gitti. O ilk dersten sonra ofise geri döndüğümde sakinleşmiş, duru zihinle başladım işe. Barre kişiye özgüven kazandıran, sağlıklı hissettiren, zevkli bir vücut geliştirme çalışması.

Ben haftanın gününe ve de günün saatine göre spor merkezinde kimi zaman kendi başıma çalışıyorum kimi zaman toplu sınıflara katılıyorum. Bunlardan bazıları zumba, pilates, step, boks, yoga.. Sizlerin de benim gibi seçme şansınız varsa, barre sınıfını da listeye eklemenizi öneririm.

Unutmadan.. Barre yaparken zihin ve beden birlikte olmak zorunda. Hangi hareketin nasıl yapıldığına azami dikkat vermek gerekli. Böylece kasların geliştiğini hayal etmek, bir bakıma kafada canlandırarak görselleştirmek mümkün oluyor ki, sonuca daha çabuk ulaşılabiliyor. Yani barre kasları güçlendirirken dengeyi de geliştirdiğinden ve bu yolla aerobik kondisyon sağladığından önemli bir spor faaliyetidir.class fit sugar, barre, bar, balet, bale, dans

Okuyucuya Not: “İlk Barre Dersi” başlıklı yazımızda yazım hatası bulursanız lütfen yorum kutusuna ekleyin. Teşekkürler. #fuzyonblog