Çakma Arkadaşlıklar

Yalnızlara müjde! 8.000 Japon Yeni veren herkes çakma arkadaş grubu ile fotoğraf çektirip Facebook’ta yayınlayabilecek.

Şaşırmadık değil mi? Artık pek birşeye şaşırmıyoruz değil mi? Anlatalım: Bir Japon şirketi acayip bir servis geliştirdi ve Facebook’ta çakma arkadaş göstermeyi mümkün hale getirdi. Tabi yalnızca Face’de değil tüm sosyal medyada çakma arkadaşlıklar sergilenebiliecek. Böylece insanlar çok popülermiş gibi gözükecek.

Müşteriler şirketin sitesinden bir ya da birden çok çakma arkadaş seçebilecek. Bu seçim sırasında katalogdan sahte arkadaşın özelliklerini işaretleyecek; cinsiyet, yaş, görünüm, vs. gibi. Bunun da ötesinde sevgiliymiş gibi görünen arkadaşlar da seçmeleri mümkün olacak. Böylece yeni sevgiliyle eski sevgiliyi çatlatmak kolaylaşacak.

Fakat bu yöntemi kullanacak olursanız dikkatli olun zira sizi yakından tanıyanlar veya sizi yakından mercekle takip edenlerin gözünden kaçmayacak şey şudur: Neden yakın arkadaşlarından hiç kimse yok? Neden yakın dostlarından hiç biri tag edilmemiş? Buna benzer sorular sorularak didiklenirse arkadaşınızın çakma olduğu kolayca anlaşılabilir!

Bu serviste ödenecek para 8.000 Yen, en az iki saatlik birliktelik, yeme içme parasının ödenmesi ve bu süreçte oluşacak harcamaların da çakma arkadaş arayan kişi tarafından ödenmesi gerekiyor.

Fatoş’ça:
Günde iki saatini sosyal medyada harcayan bir kimsenin yalnız ve depresif hissetme olasılığı, daha az sosyal medya kullanan bir kimseye göre iki kat fazla! Sosyal medyayı önemli sanıyoruz oysa sosyal izolasyon yaşıyoruz. Ve doğal olarak çakma arkadaşlar bulmak zorunda kalıyoruz ki etrafa sahte hava atmaya devam edelim. Artık sokakta birlikte gezecek, parka beraber gidecek, piknik yapacak, film seyredecek, çay kahve içecek arkadaşlarımız kalmadığından çakma arkadaşlar bulmaya yönlendirildik. Hepimiz bir anda yalnız, üzgün, zavallı insanlara dönüştük, sahte mutluluklar arıyoruz! cakma arkadasliklar