Dünyada yaşamıyoruz.. Dünyadan geçiyoruz..

“Dünyada yaşamıyoruz, dünyadan geçiyoruz..” demiş Mevlana Hazretleri.

Bu geçiş sırasında doğuyoruz, büyüyoruz, ve bir zaman geliyor ki sonlanıyor hayat. Bu süreçte birçok insanla tanışıyoruz, karşılaşıyoruz, bağlantılar kuruyoruz. Ve tanıştığımız herkes değişik evrelerde yaşantıya tutunmuş bulunuyor.

Dünyadan geçerken kimlerle karşılaşmıyoruz ki.. Bebekler, çocuklar, yetişkinler, yaşlılar, ihtiyarlar, bebek bekleyen anneler, bebek isteyen kadınlar, anneler, babalar, genç kızlar, genç erkekler, sakatlar, hastalar, işkolikler, para hırsıyla tükenmişler, iyiler, kötüler, çirkinler, hayırseverler, pintiler, egoistler, dostlar, düşmanlar..

Ve tüm insanlar kendilerince yaşam tecrübesi edinmekle meşgul bulunuyorlar.. Kimsenin yaşadıkları diğerlerine benzemiyor. Ama bir ortak noktaları var: herkes doğuyor ve bir süre sonra ölüm geliyor..

Sonunda ölüm olsa da, hayatın her evresi bir hediye gibidir. Her evresi bir sonraki sürece taşır, götürür bizi. Bitmesi gereken vakte kadar bu hayatta sürdürürüz yaşamayı.

Biliyoruz ki zaman geçmekte ve epey hızla geçmekte. Ve bizler yaşlanmaktayız. Fakat yine biliyoruz ki bu sadece bir süreçtir. Yaşadığımız süre boyunca edindiğimiz deneyimler daha akıllı olmaya yarar. Zorluklardan geçeriz, düze çıkarız. Herşey iyi giderken, birden ters döner. Ve biz buna yaşam deriz. Büyür, olgunlaşırız. Hayatın her evresinde yeni şeylerle ilgilenir, yeni beğeniler kazanırız. Sürekli yenilenmektir aslında yaşam..

Dünya sana bana kalmaz! 6 kalp, 3 böbrek, 2 ciğer nakli operasyonu geçirmişti milyarder işadamı David Rockefeller, 101 yaşında öldü. Ne kadar uğraşsak da sonunda ölüm var!

Ve hayatı çok sevsek de biliriz ki bu dünyadan geçmekteyiz. O nedenle iyi olsun dünya hallerimiz. Dünyadan geçişimiz fener-alayı gibi olsun. Gösterecek iyi amellerle dolsun. Çok mu zor?

dunyadan geciyoruz