Bazı Hastalıkları Önleyen İlaç

Egzersiz en az 5 hastalık riskini önleyici bir ilaç gibidir. Bilginizi ölçmek için bir soru soralım: Egzersiz yapanların ilaca daha az bağımlı olunacağı söylenebilir mi?

Uzmanlara göre bu sorunun cevabı evet! Egzersiz öyle güçlüdür ki yüksek tansiyondan, diyabetten, felçten ve birçok kanser çeşidinden korur. Egzersiz, kişinin kalp hastalıklarına yakalanma olasılığını düşürür.

Ayrıca egzersiz mafsal (eklem) ağrılarını azaltır, hafızayı güçlendirir, karın bölgesindeki yağları azaltır ve ileri yaşlarda daha dingin ve dinç olmayı sağlar. Yani egzersiz ilaç gibi etkindir!

Eğer bir spor merkezine yazılmanız mümkün değilse, yine de hareketli kalabilirsiniz. Nasıl mı? Hergün 20-30 dakikalık düzenli yürüyüşlerle. Haftanın 5-6 günü yapacağınız tempolu yürüyüşler hareketli kalmanızı sağlayacak en basit ve kolay egzersizdir. Unutmayın.. Egzersiz ilaçtan daha etkin olabilir. İsterseniz doktorunuza bir sorun!

İsterseniz doktorunuza şunu da sorun: En az 5 hastalığın risk faktörünü önleyici ilaç hangisidir? Öyle bir ilaç olsun ki yan etkisi olmasın! Böyle bir ilaç yazabilir misiniz? Sorun bir doktorunuza!  yurumek en kolay ve ucuz egzersizdir