Aramızda Her Şey Bitti

Bir Türk filminden replikler: Aramızda her şey bitti. Mektupları yırt. Eşyalar sende kalsın..

Acıklı bir son aslında.. İki insanın arasında herşeyin bitmesi ve bu konuda taraflar arasında mutabakata varılması, yani tam da o an, oldukça acıklıdır. Ne de olsa, bir sürenin birlikte geçirildiği ve sona gelindiği anlamı çıkıyor ortaya.

Bu konuyu irdeleyelim.. İrdeleyelim ki, belki bazıları için zihinsel bakımdan, ruhsal bakımdan veya hayatın normal faaliyetlerine geri dönebilmek bakımında faydalı olur.

Bazen ilişkilerin sonlandırılması gereklidir. Bu ilişki ille de kadın erkek arasındaki ilişki olmak zorunda değildir.. Örneğin işçi-işveren ilişkisi olabilir, iki arkadaş arasındaki ilişki olabilir, komşular arasındaki ilişkinin bitirilmesi olabilir.. Daha birçok değişik ilişkinin bir noktadan sonra bitmesi gerekebilir çünkü duygusal enerji akımı bitmiştir ve bağlantının koparılması her bakımdan iyi olacaktır.

Her türlü ilişkide ortada gidip gelen bir çeşit enerji vardır. Bu enerjinin manalı adı gönüldür. Gönülde enerji tükenmişse iki kişi arasında ortak nokta da yok olmuş demektir. Bu noktadan sonra fişi çekmek gerekir ki enerji tamamen bitsin. Eğer fiş çekilmezse taraflardan biri hala ortada duygusal enerji var zannederek yanılgı yaşayabilir. Ve bu yanılgı genelde beklenti-üzüntü, ümit-hayal kırıklığı, umut-hüzün şeklinde bir döngüye girerek değişik boyutlarda rahatsızlıklara neden olabilir.

Duygusal enerjinin bitmesi bir şeydir, bittiğinin bilincine varılması başka birşey!!! Yani kişiler yaşadıkları ilişkiyi doğru yorumlamak durumundadırlar. Olmayan bir şeyi oluyormuş gibi görmek sonuçta birçok zararlar doğurabilir. Duygusal enerjinin bitmesi, ve fişin çekilmesi ile insan bir süre mutsuzluk yaşasa da omuzlarındaki yük kalkmış olacağından kısa sürede toparlanarak normal yaşama dönebilir. Karşılıksız duygusal enerjiyi kim ne yapsın, öyle değil mi?

‘Aramızda her şey bitti’ diyebilmek büyük bir olaydır aslında. Bu sonu görebilmek ve duygusal manada devam etmemek için fişi çekip koparmak büyük başarıdır. Neden? Çünkü insanı özgür kılar! Yeni bir sayfa açmaya ve yeni başlangıçlara olanak verir. Eğer karşılıklı enerji yoksa, yani gönül tek taraflı umutlanıyorsa, fişi kesip atmak en manalı davranıştır çünkü ilişkinin uçlarındaki insanları rahatlatır. Ve bu da insanı pozitif düşüncelerle besler büyütür. Aksi taktirde depresif beklentiler ve olumsuzluklarla rahatsızlık yaşatır. Öyleyse derinlemesine düşünmek ve bulgulamak gerekir.. Bu ilişki sürmeli mi?aramizda hersey bitti