Önceden Kestiremediklerimiz

Soru: Nedir önceden kestirilemeyenler?
Cevap: Hayat

Hayatın ta kendisidir önceden kestiremediklerimiz! Oysa düşünürüz, odaklanırız, planlar yaparız, bekleriz.. Fakat öncesinden bilemeyiz olacakları çünkü hayat belirsizliklerden ibarettir.

Planlamak, enerjiyi bir noktaya yöneltmek, istemek, beklemek.. Tüm bunlar iyi şeylerdir. İnsanın vaktini manalı şeyler için harcamasına vesile olur, bir amaç verir, yönlendirir, nereye gittiğini, nereden geldiğini sorgulamasına fırsat tanır. Bu süreçte insan düşüncelere yoğunlaşır, tefekküre dalar, zihnini çalıştırır. Kısacası birşeylerin olması için uğraşır ama her zaman beklenen olmaz. Maça çıkmadan önce sakatlanmak gibi, sınava bir dakikayla gecikmek gibi, toplantıdan önce yoldan geçen araba tarafından ıslatılmak gibi, düğünden önce arabanın lastiğinin patlaması gibi.. Tüm bu beklenmedik olumsuzluklara hazır bekleyemeyiz ama olacak olursa “önceden kestiremedik” diyebilmek gerek. Hayal kırıklığına, yıkılmaya, üzülmeye, etrafın canını sıkmaya hiç gerek yok.. Neden? Çünkü hayat bu!

Beş parasız sokakta gezerken piyango almak da var işin içinde. Bir de o piyango biletine para vurması var.. O da hayatın bilinmezlerinden biri değil mi? Olumlu veya olumsuz hayatı kabullenmek zorundayız!

Hergün hayata yeniden başlıyoruz; kiminde mutlu kiminde mutsuz, kiminde sağlıklı kiminde sağlıksız, kiminde beklentilerle kiminde umutsuz. Ama hayat hep şaşırtıyor bizi çünkü önceden kestirilemiyor. Bu durumu bir hediye gibi kabullenmek ve sürprizlere açık olmak gerek. Zaten önceden bilebilseydik çok sıkıcı olmaz mıydı? Öylese bir sonraki belirsizlik için hazır olalım: Nefes alalım, bekleyelim, şükredelim, açık yüreklilik ve uyanık bir zihinle hayata davranalım!hayat surprizleri