Richard Branson’un Günlük Rutini

Richard Branson zamanımızın milyarderlerindendir. Sadece milyarder değil, aynı zamanda diğer zenginlere göre daha ulaşılabilir, daha cana yakın, daha insanı özellikler taşıyan bir insandır. Bu nedenle Branson’un blogunu dikkatle okur, sosyal medya paylaşımlarını takip ederim. Bugün onun günlük rutini kısaca anlatılmış. İnsani değerlerle, gelişimle, doğru ve güzel bir yaşamla ilintili birçok nokta olduğundan sizinle paylaşıyorum.

Virgin Grup kurucusu Branson gün boyunca belirli bir düzen izliyor ve oldukça üretken yaşıyor.

Sabah saat 5’te güne merhaba diyor!

İngiliz Virgin Adalarında yaşayan milyarder günün ilk saatleriyle birlikte uyanıyor ve egzersiz yapıyor. Güne ille de bir çeşit spor aktivitesiyle başlıyor ve bu yürüyüş, koşu, bisiklet, tenis, yüzme, [rüzgarlıysa] uçurma sörfü gibi aktivitelerden biri oluyor.

Sabahın ilerleyen saatlerinde sıra ailesiyle birlikte zaman geçirmeye geliyor. Eğer onlar da erken kalkmışlarsa Branson çalışmaya başlamadan önce bir araya geliyorlar ve sabahın ilk ışıklarında aile bağlarını güçlendiriyorlar. Aile arasındaki bağlar sürekli yenileniyor ve hep öyle kalmasına dikkat ediyorlar.

Sabahın ilerleyen saatlerinde Branson blog yazıyor. Bu çoğunca kendi tecrübe ettiği konular, son zamanlarda edindiği deneyimler, aksiyonlar ve benzeri yorumlar oluyor. Bazen uyuşturucu illetinden bahsediyor, bazen idam cezalarını ele alıyor, bazen ailesine ait fotoğraflar paylaşıyor, bazen günlük rutininden bahsediyor.. Tüm bunlar girişimcilere ve hayatını daha verimli yaşamak isteyenlere ilham kaynağı oluşturmak üzere yapılan paylaşımlar. Branson bloglardan öte Facebook, Twitter, LinkedIn ve Instagram ortamlarında da oldukça aktif.

Branson gün boyunca aktif kalabilmek ve enerjisini koruyabilmek için en az 20 bardak çay içiyor. Öğlen yemeğinde ve hatta yürürken bile çay içtiğini söylüyor.

Branson’un bir başka özelliği de yanında daima not defteri taşıması ve aklına gelen fikirleri not etmesi.

Akşam olduğunda yemeği ailesiyle veya daha geniş bir grupla yemeyi seven Branson bu tür zamanların hikayeler paylşmak ve bağları güçlendirmek için bulunmaz fırsatlar olduğunu söylüyor. Konuşurken, soru sorarken, anlatırken veya dinlerken yeni fikirlerin hayat bulduğunu da ekliyor. Gece saat 11’de yatağa çekilen milyarder, günlük rutininin herkese ilham vermesini diliyor.