Tatildeyim

Ruhen yorgunuz. Tatile çıkmak istiyoruz, dinlemek istiyoruz, dünyanın kargaşasını unutmak istiyoruz. Tatil ille de uzaklara, pahalı yerlere, herşey dahil otellere, lüks ortamlara olsun diye hayal ediyoruz. Bekliyoruz.. Hep bekliyoruz!

Oysa günübirlik kaçışlar da tatile dahil! Tamam şöhretlerin yaptığı tatile çıkmayı herkes ister, yapabilene aşkosun! Ama tatilde olmak için aylar öncesinden hazırlanmak, alışveriş yapmak, giyecek ve aksesuar listesi yapmak şart değildir çünkü günübirlik kaçışlar da tatile dahildir!

Sevdiğimiz birisiyle birkaç saat uzağa gitmek bile tatil gibidir çünkü amaç oraya varmak değildir o yoculuğa çıkmaktır. Amaç her anı hissetmek ve yaşamaktır ve şükretmektir. Bu yolculuk sırasında tatlı sohbetler yapılır, müzik dinlenir, minik atıştırmalıklarla ağız tatlandırılır ve birliktelik kutlanır. Ve günübirlik kaçışlar ille de gayrimeşru birisiyle olmaz. İnsan çocuğuyla böyle kısa bir kaçış yapabilir, annesiyle yapabilir, babasıyla yapabilir, ailesini arabaya koyar günübirlik kaçış yapar. Çünkü günübirlik kaçışlar da tatile dahildir.

Kısa tatilde nereye gidelim? Yakınlarda orman varsa ormana, plaj varsa plaja, piknik alanı varsa pikniğe, göl varsa göl kenarına, hamam varsa hamama, dağ varsa dağa trekking yapmaya, ırmak varsa kenarında yürümeye, büyük şehirlere yakın kamp yerlerine gidilebilir. Buna günübirlik minik-tatil denilir ve genelde haftasonları idealdir.

Sevgili babacığım biz büyürken uygun olan her haftasonu bizi piknik yapmaya götürürdü. Hepimiz o piknik dönüşü biraz yorgun olsak da tazelenmiş bir şekilde eve döner ve yeni haftaya başlardık. Ödevi olanlar aile fertleri ödevini piknik yerinde yapardı, bisiklete binmek isteyenler bisikletini götürürdü, örgü örmek isteyenler örgüsünü yanına alırdı, kitap okumak isteyen bir ağacın dibinde kitabını okurdu, günlük yazanlar açık havada ilham ile yazardı ve tüm aile için doğayı taktir etmek adına bir vesile olurdu.. Bazen minik civcivlerimizi kutuya koyar onları da piknik alanında yeşillilklerle tanıştırırdık.. Amaç mutlanmak, ailecek sıkı birlik havasını yenilemek, detoks yapmak ve ruhsal olarak tazelenmekti. Her seferinde amacına ulaşmış, mutlu ve huzurlu bir şekilde eve dönülürdü. Fiziksel ve ruhsal yenilik için böyle kaçışlar çok önemlidir.

Ayrıca günübirlik kaçışlar daha ucuza mal olur. Tüm gün yeni yerler görmek, yeni yiyecekler tadımlamak, ruhsal açıdan dinlenmek, fiziksel açıdan sağlık hissetmek ve tüm bunları az para harcayarak yapmak büyük başarıdır! Çok sıkıldığımızda kaçacak bir yer bulmak mükemmeldir. Ortamdan uzaklaşmak, rahatlamak ve geri gelmek.. Bunun için sanat galerini gezmek, bir müzeye ziyaret etmek, bir film seyretmek, bir tiyatro oyunu izlemek, bir konser dinlemek bile yetebilir.

Kısacası tatili beklemek yerine kısa kaçışlarla sürekli tatil yaşamak mümkündür. Siz de denemelisiniz.. Günün sonunda nerede olduğunuz sorduklarında “tatildeydim” dersiniz!tatildeyim