Tesla CEO’su Elon Musk İnsanları Neden Uyardı?

Elon Musk insanları uyardı çünkü yapay zeka insanlık için ve insanlık adına varoluşsal tehlike oluşturuyor. Tesla CEO’su Elon Musk’a göre insan uygarlığının geleceği için risk söz konusu.

Elon Musk yakın bir gelecekte robotların işbaşı yapacağını ve insanların işsiz kalacağını yine, yeniden dile getirdi. Ve dedi ki: Robotlar herşeyi insanlardan daha iyi ve üstün yapacaklar. Robotlar sadece işsizlik sorunu oluşturmakla kalmayacak, insan soyunu da tüketecek. Ve insanlar tehlikenin farkında bile değiller!

Bu bağlamda Musk politikacıların bir araya gelerek yönetmelikler oluşturmasını talep ediyor. Henüz yapay zekalı robotlar tam manasıyla iş ortamına girmeden bu tür yönetmeliklerin hazırlanmasını ve uygulamaya geçilmesini, aksi halde çok geç kalınacağını savunuyor. Ve ekliyor: Robotların insanlara olan tehdidine dair tehlike çanlarını çalmaya devam edeceğim! “Robotlarla ilgili yönetmelikler oluşturulmalı ve halklar uyarılmalı.. Bu aslında insanları çok korkutacaktır. Ve tabi korkmalılar.. Çok korkmalılar!” Tesla CEO’su Elon Musk.

elon musk ve robotlar