Sahte Dostluklar

Sahte dostluk kolay olanıdır, oysa gerçek bağlantıların beklenmedik zorlukları vardır.

Bir kimseyle bağlantıya geçtiğimizde bir anlamda söz vermiş oluyoruz. Geleceğe dair söz, bir nevi anlaşma.. Bir süreliğine birlikte akıp giden zaman, konuşma, buluşma, yazışma.. Ama belki de bir süre sonra bırakıp gidecektir. Veya tarafımızdan bırakılacaktır. Sonra yeni bir bağlantı girecektir hayatlara.. Ve bir döngü..

Sosyal medyada kurulan dostluklar gerçek hayatta kurulanlardan daha farklıdır. Gerçek hayattaki bağlantılarda zorluklar vardır. Oysa telefondaki “miş” gibi yapılan dostluklar daha kolaydır.

Masada oturmuş yemek yerken telefona bakmak o an için mutluluk verir. Birisiyle bağlantıda olduğunu gösterir. Rahatlatır, havayalar sokar. Masada etraftakilerle, karşında oturanla konuşmak gereksiz gibidir.. Belki biraz zordur. Oysa telefondaki bağlantı sahte bir dostluktur, yine de zevk verir. Geçici yakınlıktır ama o an için ise yarar. Biraz sonra başka birisiyle kurulacaktır aynı yakınlık. Telefondaki dostluk daha hoş gibidir, oysa derinlemesine bakıldığında çoğu kez hiç de öyle değildir.sosyal medya dostluklari