Google ile Depresyon Testi

Depresyonda olup olmadığınızı mı öğrenmek istiyor musunuz? Bunun için bir test alsanız iyi olacağını mı düşünüyorsunuz? Öyleyse Google’dan öteye gitmeye gerek yok. Google artık klinik açıdan onaylanmış depresyon testi veriyor.

Depresyondaki insan her zaman hüzünlü olmaz. Depresyon kendini bazen içsel boşluk, bazen öfke, bazen yorgunluk bazen de çaresizlik olarak gösterir. Bazen depresyon dikkatli bakmadıkça görülmez.

Depresyon hapis olmaktır. İnsanın kendi kafasının içinde tıkılıp kalması, dışarı çıkamamasıdır. O nedenle çözüm yolları bulunmalıdır.

Depresyonda olabilecek Amerikalıların yarısının bu konuda danışmanlık almadığı biliniyor. Google test veriyor ve bu testlerr klinik olarak geçerli. Ancak depresyona bir uzman kadar kesin bir açıklık  getiremese de sonuçları alıp doktora götürmek mümkün. Bu sonuçlar doktorun işini kolaylaştıracak, teşhis konulmasını hızlandıracak çıktılar olarak görülüyor.

Google tarafından verilen bu test sayesinde depresyon ve psikolojik rahatsızlıklar konusunda bilinçlenmek kolayca mümkün olacak. Ve Google sayesinde depresyon konusunda derinlemesine bilgi edinmek de yaygınlaşacak.

Halihazırda Facebook bu türlü testler için yapay zeka kullanıyor. İntihara yatkın kişilerin güncellemeleri ve yorumları yapay zeka tarafından yakalanabiliyor. Instagram’da da buna benzer bir çalışma başlatılmış bulunuyor.

Sonuçta amaç hem yardım etmek hem de bilgilendirerek bilinçlendirmek. İnternetten fışkıran bilgi oldukça fazla ve birçoğu da yalan yanlış bilgi. Gitgide artan yalan haberlere tepki olarak Google en doğru ve geçerli bilgiyi dağıtmak ve halkı depresyon konusunda bilinçlendirmek için 24 Ağustos 2017 itibariyle test vermeye başlamış bulunuyor. Google soruyor: Depresyonda mısın?  google ile depresyon testleri