Ağrıları Azaltmanın 6 Yolu

Gelip geçici ağrıları kısa süreliğine ağrı-kesicilerle engellemek mümkün olsa da kronik ağrılar için daha uygun yöntemler bulmak sağlık için gereklidir. Çünkü uzun süreli alınan ağrı-kesicilerin yan etkileri vardır.

Namazın Faydaları

Nike tesettür başörtüsü icat ettikten sonra gelen ilk bilimsel çalışma Namazın Faydaları üzerine!

Kırık Kalbi Tamir Etmek

Kırık bir kalpte ne vardır? Bir çatlak, bir kırık, bir çizgi, bir bozukluk, bir yara..
Ne olmuştur kırık kalbe? Ağrı, sızı, sancı.

İnsan duyuları

İnsanların 5 duyusu olduğunu söyleyen yüzyıllar önce Aristo idi. Ve birçoğumuz bunu hala böyle bilmektedir. Beş algının ötesinde birçok algı ortaklaşa çalışmaktadır.

Duygusal Ağrı

Ağrıyı kulak ardı etmeye çalışırız bazen.. Öylesi daha kolaydır.. Duygusal ağrı büyüdükçe, onu görmezden geliriz. Ama unutmayalım ki, her çeşit ağrı ilgi bekler.

Doktorunuz Soruyor: Semptomlar Nelerdir?

Hastalık semptomlarını hastalar daha iyi bilirler ama doktora anlatamadıklarında çözüme yaklaşmaktan çok uzaklaşılır. Doktorlar iyi soru sormalıdır ki hastalar tam manasıyla sorunu anlatabilsin!

Diz Ağrısı? Kalça Ağrısı? Harekete devam!

İlerleyen yaşla birlikte diz ve kalça ağrıları da artar çünkü bütün ömür boyunca bizi hareketli kılan bu iki eklem zamanla yorulur. Ağrılara rağmen ileri yaşlarda da hareketli kalabilmek için dizlere ve kalçaya gereken önemi ve dikkati göstermek gerekir.

Kısa süreli ağrılarda, spor yaralanmalarında, düşme sonucu oluşan ağrıdığında şunlar uygulanmalıdır:

Bu öneriler Harvard Ünivesitesi Halk Sağlığı Okulunun web sayfasından alınmıştır..

Kanser Belirtileri

Sağlıklı bir yaşam için erken teşhisin önemini unutmayalım, bünyede olan değişikliklere karşı uyanık kalalım.

En Son Ne Zaman Düştünüz?

Eğer hareketli, fit ve elastik bir bedeniniz varsa düştüğünüz gibi kalkıyorsunuz ve düşerken bile vücudunuzu kontrol ediyorsunuz!

Türkiye Nüfusunun Üçte Biri Çocuk

Aile başına çocuk sayısı en fazla olan illerimiz Şırnak (yüzde 82.6), Hakkari (yüzde 82.4) ve Van (yüzde 81.8).Bu oran Çanakkale’de yüzde 37.7, Sinop’ta yüzde 38.2 ve Tunceli’de yüzde 38.8.

Süper Sara

Bence Sara’da en çarpıcı şey pozitif düşünceyle yönlendirilmiş aktif yaşantısı sayesinde bedeninde olan ağrıya sızıya kulak asmayışı.