Ağrıları Azaltmanın 6 Yolu

Gelip geçici ağrıları kısa süreliğine ağrı-kesicilerle engellemek mümkün olsa da kronik ağrılar için daha uygun yöntemler bulmak sağlık için gereklidir. Çünkü uzun süreli alınan ağrı-kesicilerin yan etkileri vardır.

Namazın Faydaları

Nike tesettür başörtüsü icat ettikten sonra gelen ilk bilimsel çalışma Namazın Faydaları üzerine!

Yürümenin 5 Faydası

Yürüyüşlerin faydasını biliyordunuz. Şimdi öğrendiklerinizi de listeye ekleyin. Yürüyüşleri günlük rutininize ekleyin. İyi yürüyüşler.

Bardak Çektirmek

Bu yazımla bardak çektirmek işleminin ABD’de ne denli yaygın olduğunu söylüyorum. Hiç kimseye bu yöntemi uygulamalarını dikte etmiyorum. Eğer yaptıracak olursanız risk tamamen size aittir.

Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Rezistans Egzersiz

Kadınlarda ve erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte kaslar küçülür; hem boyutları küçülür hem de sayıları azalır. Bu da güçten düşmeye, dengenin bozulmasına ve koordinasyon bozukluğuna neden olur. Çaptan düşmektir bunun muzip ismi!

Diz Ağrısı? Kalça Ağrısı? Harekete devam!

İlerleyen yaşla birlikte diz ve kalça ağrıları da artar çünkü bütün ömür boyunca bizi hareketli kılan bu iki eklem zamanla yorulur. Ağrılara rağmen ileri yaşlarda da hareketli kalabilmek için dizlere ve kalçaya gereken önemi ve dikkati göstermek gerekir.

Kısa süreli ağrılarda, spor yaralanmalarında, düşme sonucu oluşan ağrıdığında şunlar uygulanmalıdır:

Bu öneriler Harvard Ünivesitesi Halk Sağlığı Okulunun web sayfasından alınmıştır..

Grip Salgını

Grip solunum yolları ile ilgili bir virüstür. Aniden ateş ve ağrılarla baş gösterir. Öksürük, burun tıkanıklığı ve halsizlik de belirgin semptomlardır.

Eklem Ağrıları

Egzersiz öyle yararlı olabilir ki hekim tarafından önerilen ameliyat ertelenebilir ya da önlenebilir.