Depresyonun Dili

Depresyonda olan kimseler günlük konuşmalarında diğerlerine göre farklı bir lisan kullanıyorlar. Buna “depresyonun dili” deniyor.

Google ile Depresyon Testi

Depresyonda olup olmadığınızı mı öğrenmek istiyorsunuz? Bunun için bir test alsanız iyi olacağını mı düşünüyorsunuz? Öyleyse Google’dan öteye gitmeye gerek yok.

Hayvanlara Şefkat

Hayvanlara şefkat gösteren insan, ilgisini kendisinden ve maddi değerlerden uzaklaştırarak güçsüz ve muhtaç bir canlıya yönlendirmiş oluyor. Manalı davranışlar bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Ayrıca empati duymasına neden oluyor. Böyle insanlar daha güvenilir kişiler olarak biliniyor. Tüm bunların tersi de doğrudur. Hayvanlara şefkat duymayan insanlar antisosyal ve psikolojik sorunları olan kimselerdir.

Hayat Beklentileri ve Tavsiyeler

Hayat beklentileri ve tavsiyelerin kaç tanesini uyguladığımı merak ediyorsanız, bilin ki her gün 1’den 5’e kadar tüm stepleri uyguluyorum. İşte o nedenle size de tavsiye ediyorum.

İşkolikler

Uzmanlar işkoliklik ile psikiyatrik bozukluk arasında bir bağlantı olduğunu savunuyorlar. Toplam 16426 katılımcı ile yapılan bu araştırmada Bergen İşkoliklik Ölçümleri kullanıldı ve şu konular üzerinde duruldu:

Dedeler de Video Oyunu Oynar!

Aslında video oyunu bağımlılarının ortalama yaşı 35 olarak bilinir. Ama dedeler ve nineler de oyun oynar!

Uyuşmuşluk Hissi

Birşeyi görmezden gelmek, uğraşmaktan her zaman daha kolaydır.. Uğraşmak yerine uyuşmuşluk hissi daha kolaydır. Kalbi bile uyuşturabilir insanoğlu.. Uyuşurken kötü alışkanlıklar geliştirilir, kilo alınır, alışveriş tutkusuna kapılır insan, dijital dünyadan çıkamaz, TV dizilerinden ayrılamaz, onun bunun mutsuzluğundan beslenir ve bunun gibi olumsuzluklara sarılır.

Maneviyat ve Kanser

Bu çalışmada din ve maneviyat konularının, kanser hastalarında ne gibi iyileşmeye yol açtığı bulgulandı. Fiziksel, zihinsel ve sosyal yansımaları gözlemlendi. Sonuçlar, Amerikan Kanser Derneğinin CANCER dergisinde yayınlandı.

Yiyecekler ve Psikolojimiz

Yiyecekler vücuda yakıttır ama aynı zamanda zihnimize de güç kazandırır. Hatta bazı yiyecekler algı ve anlayış sorunlarının düzelmesini sağlar. Bazı yiyecekler zihni açar. Bazıları zekayı arttırır. Ve bir kısım yiyecek vardır ki, tükettiğimizde kendimizi daha mutlu hissetmemizi sağlar.