Ağrıları Azaltmanın 6 Yolu

Gelip geçici ağrıları kısa süreliğine ağrı-kesicilerle engellemek mümkün olsa da kronik ağrılar için daha uygun yöntemler bulmak sağlık için gereklidir. Çünkü uzun süreli alınan ağrı-kesicilerin yan etkileri vardır.

Amatör Yazarlara Nörolojik Dilbilim Esasları

Evlerin içine, sığınaklara, izbelere ve merdiven altlarına sızan ağır koku asit yüklüydü. Havada nefes almayı güçleştiren nahoş kokuya ek olarak sanki yağ parçacıklarının asılı durduğu nem tabakası vardı. Gökyüzü sarı zehirli bulutun ağırlığıyla sallanıyordu ve burun deliklerini yakarak ciğerleri dağlayan hava gitgide daha da çekilmez oluyordu. Her köşede öksüren, tüküren, kan kusan insan kümeleri vardı. Patlamanın şiddeti her yerden hissedildiği halde tam olarak hangi yönden geldiğini bilen yoktu. Ne yapması gerektiğini bilemeyen insan yığınları düşünce yoksunu hayvan sürüleri gibi şaşkınlık, korku ve yenilmişlik hissiyle oradan oraya koşuşturuyordu..

Vahada yaşamak!

Zihnimizde evimizi canlandırırken sakin ışıklarla, bulut gibi bir yumuşaklıkla, huzur çınlayan duvarlara, tatlı koku ve lezzetlerle düşündüğümüzde ev, ev olmaktan çıkar tam bir vaha olur!

Tevazu

Tevazu diye birşey vardı, yok oldu! Hatta artık insan tevazu derken yanlış birşey söylemiş hissine kapılıyor. Bir zayıflık gibi.. Utanılacak birşey gibi.. Tevazu sahibi insanlar ya zayıf ve kırılgan görülüyor ya da ses çıkarma istek ve arzudan yoksun. Tevazu sahibi kişi beceriksiz ve hımbıl gibi görünüyor. Mütevazı insandan lider olmazmış gibi! Alçak gönüllü insandan hiç bir baş olmazmış gibi.