Hayatın Amacı

Kimse hayatın amacını bilmiyor. Belki de bu nedenle yaşam çok güzel..

Neden Şimdi Olmasın?

Mutlu olmak mı? Amaca ulaşmak mı? Tutkuları ve hayalleri gerçekleştirmek mi? Tüm bunları yapmak için başlanacak zaman şimdidir. Herşeyden önce sorulacak soru şudur aslında: Neden şimdi olmasın?

Hedeflerine ulaşamıyorsan, bu kimin suçu?

Akla gelen kötü bir hatıra, eskiye ait korkular, şüpheler, hayal kırıklıkları, aldatılmışlıklar, tenkitlerin ve kıyaslamaların içimizde açtığı değersizlik hissi, başarısızlıklar, tüm negatif deneyimler, gözlemler bizim engellerimizdir. Bu engellerdir bizi hedefe gitmekten alıkoyan.

Kuzey Kore’nin Savaş Güdüsü

Nükleer arenada tahrip gücü yüksek füzeler çarpışmaya başlamadan, Kim durdurulamaz mı? Kim durdurabilir? Ne durdurabilir? Olamaz mı..

Aradaki Bağlar

Her şey birbirine bağlı, bağımlı. Her nesne yaşam döngüsünün içinde bir yerlerde duruyor, zamanı gelince nesneler arasında yeniden bağlar kuruluyor.

Hayat Beklentileri ve Tavsiyeler

Hayat beklentileri ve tavsiyelerin kaç tanesini uyguladığımı merak ediyorsanız, bilin ki her gün 1’den 5’e kadar tüm stepleri uyguluyorum. İşte o nedenle size de tavsiye ediyorum.

Terör ve Korku ile Yaşamak

Hayat inişli çıkışlı.. Hayat sorun dolu. Hayat terör korkusu ile dolu.. Hayatta kaygılar var, öfkeler var, elem ve keder var.. Ama yaşayan ölüler haline gelmemek için korkuya “dur” demek zorundayız.

FOMO ile Yaşanmaz!

FOMO olmuşsun.. Sosyal medyada neleri kaçırdığını düşündükçe endişe sahibi olmuşsun. Depresyona girmişsin.. Üzgünüz ama sosyal medyada olanı biteni kaçırsan ne, kaçırmasan ne? Değer mi?

Amacını Belirle..

Sorular:

Seni ne heyecanlandırıyor?
Sabah uyandığında seni harekete geçiren şey nedir?
Yapmak istediğin üç şeyi say deseler, nasıl cevaplardin?
Kariyer olarak ne seçmek isterdin?
Hayattan tatmin olmana sebep olacak şeyler nelerdir?

Hayat, Okulun İzdüşümüdür

Öğrenciler okul yaşantısını gerçek yaşantının bir izdüşümü olarak görmeli ve bu süreyi hayat becerilerini arttırmak için kullanmalıdır.