Kafro Pizzacısı, Elbeğendi..

Kafro canlanmış durumda.. Şimdilerde Avrupa’da yaşayanların buralara gelmesi için nedenler çoğalıyormuş.. Canlanan bir kasaba.. Avrupai bir hava. Sürreal bir ortamda sunulan lezzetli pizza.. Eskiyle yeninin, geleneksel ile modernin, gençle yaşlının, yerliyle yabancının buluştuğu bir belde olmuş Kafro..

Statüko Belirleyen Semboller

Herkes zenginin yanında olmak ister. Anadolu’da köylere kasabalara giden siyasetçiler seçimlerde oy isterken en iyi giysilerini giyer, en pahalı arabalara biner, eşleri en marka çantalarını takar omuzlarına, en parlak mücevherlerini gösterirler.. Neden? Çünkü halk onlara bakar, oy vermeye karar verir. Neden? Çünkü onlar gibi zengin olmak istemektedirler. Oy verdiklerinde onlar gibi olma güdüsü vardır içlerinde. Onlar gibi gösterişli bir yaşama hevesle oy verirler..

Bitlis Ziyareti

Nemrut Dağında kış sporları da yapılabiliyor, 10 yıl kadar önce bir kayak tesisi oluşturulmuş. Kışın kayak, yazın trekking ve kamp kurmak için ideal bir bölge olduğu söyleniyor.

Yağmur Beklerken – Tarık Buğra

Tek derdi pancar sulamak için yağmur beklemekken birden suçlamalara, sövmelere, düşman ilan etmelere, kin duymalara dönüşen kasaba yaşantısında ve gerisinde daha neler olacak?

Ay Büyürken Uyuyamam – Necati Cumalı

Aşkla gelen tensellik tarifsiz olabilir ama aşıkların birbirini yürekten dinlemesi, gönül gözüyle görmesi ve ahengi soluması onlara mutlu son getirmez miydi?

Çikolatalı Krep

Akıtma (ya da cızlama) diye bildiğim lezzetli yiyeceğin yıllar sonra karşıma krep (crepe) adında çıkmasına şaşırmıştım.