Neden Şimdi Olmasın?

Mutlu olmak mı? Amaca ulaşmak mı? Tutkuları ve hayalleri gerçekleştirmek mi? Tüm bunları yapmak için başlanacak zaman şimdidir. Herşeyden önce sorulacak soru şudur aslında: Neden şimdi olmasın?

2019’da Kendime Not

Kendini asla sınırlama. Kendinle negatif konuşma. Zihninin seni bir köşeye mahkum etmesine izin verme. Akıllı seçimler yapmaya devam et. Bilincini ve duyarlılığını asla kaybetme.

Hedeflerine ulaşamıyorsan, bu kimin suçu?

Akla gelen kötü bir hatıra, eskiye ait korkular, şüpheler, hayal kırıklıkları, aldatılmışlıklar, tenkitlerin ve kıyaslamaların içimizde açtığı değersizlik hissi, başarısızlıklar, tüm negatif deneyimler, gözlemler bizim engellerimizdir. Bu engellerdir bizi hedefe gitmekten alıkoyan.

Tatildeyim

Ruhen yorgunuz. Tatile çıkmak istiyoruz, dinlemek istiyoruz, dünyanın kargaşasını unutmak istiyoruz. Tatil ille de uzaklara, pahalı yerlere, herşey dahil otellere, lüks ortamlara olsun diye hayal ediyoruz. Bekliyoruz.. Hep bekliyoruz!

Şimdi tam zamanı

‘Şu olursa mutlu olacağım’.. ‘Bu olursa memnun olacağım’.. Beklentiler, beklentiler, beklentiler..

Geçmiş mi? Geçmemiş mi?

Kontrolünde olan şey geçmiş değil, gelecek için yapacağın yatırımlardır! Öyleyse maziyi çabucak unutmak, anı yaşamak ve gelecekte kendin için yatırımlar yapmak için hemen şimdi başla! Erteleme!

Nitelik ve Nicelik

Öyle bir an olur ki.. İnsan ömründe sadece bir andır.. Ama tüm ömre değebilir.. Ömrün içindeki tüm boş dakikaları, saatleri, günleri, haftaları, ayları ve yılları alt edebilir.. Öyle değerlidir o minicik an! Önemli olan ne kadar uzun sürdüğü değildir de ne kadar değerli olduğudur o zaman biriminin! İşte nitelik ve nicelik derken bunu kastediyorum..

AT&T Önemli Günlerde Telefonu Kenara Bırakmamızı İstiyor

Telefon hayatımızın vazgeçilmezidir. Bu bağlamda sosyal medya ve İnternet de olmazsa olmaz unsurlardandır.. Ama dünyaca ünlü telefon şirketi AT&T bile bazı önemli günlerde aileye ve yakınlara yoğunlaşmak gerektiğini hatırlatıyor.

Nasıl Mutlu Oluruz?

En yeni çalışmalardan biri 30+ yaş grubundakilerin mutsuz olduğunu bulguladı. Peki nasıl mutlu oluruz?

Yavaş, Düz ve Sade Bir Hayat

Sosyal medyadan uzaklaş, parklara, piknik alanlarına, ormanlara, plajlara, çay bahçelerine, manzaraya gel yaklaş! Sanal arkadaşların peşinden koşmak yerine, gerçek olanları elde tutmaya çalış! Biliyoruz ki sanal arkadaşlar bugün var yarın yok. Oysa gerçek dostlar yıldızlar gibidir, görünmediklerinde bile oradadırlar.