Tekeşli Erkekler Daha Zeki

Bilimsel bir çalışmanın sonucuna göre ileri zeka ile cinsel yaşam arasında yüksek korelasyon var. Bir erkeğin tek eşli veya çok eşli oluşuna göre zekası belirlenebiliyor.

Hakaret

ABD tarihinde hiç görülmedi böylesine hakaret edici demeçler veren bir başkan adayı.. Hiç biri böyle hakaret dolu bir ağızla çıkıp konuşmadı halkın önünde. O nedenle ABD’de insanlar şaşkın haldeler. Ama herşeyin bir ilki vardır, değil mi?

Aptallık

Aptalca davranmak için milyonlarca yol vardır. Ama bunun için gerçekten aptal olmak gerekmez!

Googl’lamak ya da Googling

Uzmanlara göre Google:
1. Kendimizi zeki sanmamıza neden oluyor
2. Eski nesillerle kıyaslanacak olursa, günümüz insanı gitgine daha bilgisiz ve cahil hale geliyor

Özgüven

Özgüven; durdurulamazlık hissi ile korkaklık arasındaki farktır. Bu farkı önce biz hissetmeliyiz ki duruşumuzu ona göre ayarlayalım ve dünyaya kendimizi ona göre gösterelim.

Empati

Biz insanlar aynı hayat tarzından, aynı yaşanmışlıklardan, aynı tecrübe, eğitim ve bilgi ortamından geldiğimizde; davranışlarımız da aşağı yukarı benzeşir. Bir insan bir şeyi şu veya bu yöntemle yapmışsa; onun bilgisine, eğitimine, kültürüne, inançlarına ve nereden geldiğine bakmak gerekir.

Çizmelerimi Çıkarayım mı?

İnsan hassasiyet ve incelik gösterebiliyorsa işte o zaman insanlık erdemlerinden en önemlisine sahiptir. Asildir. Duyarlıdır. Mütavazıdır. İnsandır. İnsan olduğu için övünmelidir çünkü onlardan öyle az kaldı ki!

Ampul İcadı

Ampul icadı teknolojiyi ve dünyayı değiştirdi. Gelmiş geçmiş en büyük bilge diye düşünülen, mucizevi bir yanı olduğu sanılan Edison ampulü icat ederken tam 999 kez denemiş ve yanılmış. 1000inci kez denediğinde istediğine ulaşmış. Sonunda “Ben başarısızlığa uğramadım, başarının bin değişik yolunu buldum” demiş.